Uavgjort i norsk derby

Prestisjeoppgjøret mellom OSS og SK 1911 i 3. runde av EM for klubblag i Kalithea, Hellas endte i uavgjort, etter IM Torstein Bae klarte å vinne et sluttspill over FM Andreas Moen med tre fribønder mot løper.

Etter at begge lagene både hadde tapt og vunnet stort, var det duket for helnorskt oppgjør i 3. runde. Lagene er på papiret ganske jevne, selv om OSS måtte unnvære sin 3. bordspiller FM Kristian Trygstad.

Toppbordet mellom IM Jon Ludvig Hammer og IM Torbjørn R. Hansen ble først ferdig og endte i en forholdsvis kort, men ikke helt udramatisk remis. Daniel Jakobsen Kovachev vant et villt angrepsparti mot 15-årige Frode O. O. Urkedal, men stillingen ble raskt utjevnet da Ørnulf Stubberud valgte å strekke labb med offiser under mot Silje Bjerke.

På 6. bord hadde undertegnede en særdeles lovende stilling mot Kenneth Gvein, men da mesteparten av fordelen forsvant like før tidsnøden, valgte undertegnede å tilby remis. Da sjefen selv, Ole Christian Moen tilsynelatende hadde små problemer med å slå Helsio Paulo Sousa på 4. bord, kunne FM Andreas Moen sikre seieren i det spennende sluttspillet mot IM Torstein Bae. Moen hadde tårn og løper mot tårn og to bønder, og burde i utgangspunktet klare å vinne sluttspillet, men da Bae klarte å bytte bort tårnet og skaffe seg tre sammenhengende fribønder, spaserte til slutt en av bøndene i mål. 3-3!

Bo. 49 NOR Schakklubben av 1911 Rtg 45 NOR OSS Rtg 3 : 3
22.1 IM Hansen Torbjorn Ringdal 2436 IM Hammer Jon Ludvig 2522 ½ – ½
22.2 IM Bae Torstein 2404 Moen Andreas 2353 1 – 0
22.3 FM Urkedal Frode 2316 Kovachev Daniel Jakobsen 2229 0 – 1
22.4 Sousa Helsio Paulo 2229 FM Moen Ole Christian 2236 0 – 1
22.5 WFM Bjerke Silje 2204 Stubberud Ornulf 2192 1 – 0
22.6 Gvein Kenneth 2189 Svensen Tarjei 2128 ½ – ½

OSS og SK 1911 er dermed henholdsvis på 30. – og 31. plass med 3 lagpoeng hver. OSS får fra nå av hjelp av FM Kristian Trygstad på 2. bord, noe som vil hjelpe i 4. runde da nederlandske HMC Calder venter. Dette bør bli jevnt, ettersom laget er rangert på plassen bak. SK 1911 møter 62.rangerte KSH Llamkos.

Se resultatlisten etter runde 3.

Etter et par dager med vind og skyet vær, har sola kommet tilbake mandag, og det er muligheter for en liten dukkert i ett av de mange svømmebassengene spillestedet kan tilby. Ellers er det lite å utsette på hotellets mattilbud, og det er særdeles mye å velge mellom av greske spesialiteter. De som liker det kjapt og enkelt, kan jo bare spise spaghetti med kjøttdeig!

Internett-forbindelse er det kun i lobbyen, så det kan bli ganske så fullt til tider. Stabil er forbindelsen i hvert fall ikke, og man må nesten ha litt flaks for at den i det hele tatt skal fungere.

For øvrig er det ikke så mye annet jeg har å utsette på arrangøren, bortsett fra de tidligere nevnte røykeproblemene. Hjemmesidedekningen som nettstedet chessdom.com står for, er glimrende, og de har i dag publisert flere videointervjuer, bl.a med Magnus Carlsen. De har også visning av VM-matchen mellom Kramnik og Anand på storskjerm, noe som er populært blant de mange toppspillerne her.

(Besøkt 89 ganger, 1 besøk i dag)