Carlsen historisk – vant i Wijk aan Zee for sjette gang

GIRI ELLER CARLSEN? Duoen skal ut i omspill om tittelen i Tata Steel Chess. Foto: Maria EmelianovaLast round tension. Anish Giri is always keeping an eye on the champion. Photo: Maria Emelianova

(Sergey Karjakin – Magnus Carlsen 1/2-1/2/Magnus Carlsen – Anish Giri 1,5-0,5): Carlsen ble historisk i Wijk aan Zee etter å ha knust hjemmefavoritten i omspillet.

av Tarjei J. Svensen

For sjette gang i karrieren troner Magnus Carlsen på toppen i Tata Steel Chess i nederlandske Wijk aan Zee. Det ble klart etter at lynsjakkverdensmesteren vant 1,5-0,5 i omspillet over Anish Giri.

– Det var slitsomt å vente så lenge på omspillet, så jeg er glad for å være ferdig. Det er lenge siden jeg hatt en slik prestasjon i en slik turnering, så jeg er kjempefornøyd, sier Carlsen til TV 2.

Carlsen lurte nederlenderen i sluttspillet i det første partiet. I det andre partiet skapte Giri trøbbel med hvite brikker, men fikk problemer på klokken og godtok remis i klart dårligere stilling.

Det er åttende gang på like mange forsøk siden 2007 hvor Carlsen holder hodet kaldt og går seirende ut av et omspill.

Det er også klart at Carlsen har vunnet sin første superturnering siden Bilbao i 2016.

Tidligere på dagen spilte Carlsen remis i oppgjøret med svart mot Sergey Karjakin i siste runde i Tata Steel Chess. Da også Anish Giri spilte remis i sitt oppgjør mot Wei Yi, endte han likt med Carlsen på 9 poeng etter at 13 runder var spilt.

Med det kan Magnus Carlsen se tilbake på en god turnering i Wijk aan Zee der han har vunnet fem partier, spilt åtte remiser og ikke tapt en eneste gang.

– Jeg syes dette var et ok resultat. Det er en veldig oppløftende turnering for min del, både spillemessig og resultatmessig. Jeg håper å krone det med noen flere partier i dag, sier Carlsen til TV 2 – og fortsetter:

– Jeg er veldig fornøyd med spillet her. Det er ikke perfekt ennå, men det er mye bedre enn det har vært i det siste og jeg føler jeg har gitt bort veldig lite sjanser til motstanderne. Bortsett fra det ene partiet jeg ikke trenger å nevne, så har jeg nesten ikke hatt dårlige stillinger, og det er jeg veldig fornøyd med.

Carlsens neste oppgave er den uoffisielle VM-matchen i Fischer-Random mot Hikaru Nakamura i Bærum 9. – 13. februar.

SE OGSÅ:
(Besøkt 4 778 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Carlsen historisk – vant i Wijk aan Zee for sjette gang"

  1. John Hansen | 28. januar 2018 på 21:11 |

    Gratulerer … spillet begynner å se solid ut og han taper ingen partier. Tror hvem det nå er som vinner kandidat-turneringen vil slite veldig mot Magnus slik han fremstår nå.

Stengt for kommentarer.