Carlsen: – Jeg kommer ikke til å spille halsløst i morgen

Verdensmesteren med bunnsolid remis med svart mot Wesley So.

av Tarjei J. Svensen (Foto: Yerazik Khachatourian)

Magnus Carlsen har en hånd på Tata Steel Chess-trofeet etter en relativt rask remis med svart mot Wesley So i 12. runde lørdag. Partiet varte i bare 28 trekk og knappe to timers spill.

Det var verdensmesterens 34. på rad uten tap, et parti han hadde full kontroll på fra start til mål.

– Det skjedde ikke så veldig mye. Han spilte et trekk Tb1 som jeg ikke kjente helt til. Jeg valgte en litt rar løsning, men jeg kunne ikke se noe, sier Carlsen til Sjakkbloggen.

Foto: Yerazik Khachatourian

Remisen ble klar etter bare to timer. Foto: Yerazik Khachatourian

Halvpoenget er et godt resultat for verdensmesteren, som nå står med 8,5 poeng på 12 runder. Fabiano Caruana vant et vilt parti over Loek van Wely og er nå bare et halvt poeng bak.

Fabiano Caruana. Foto: Yerazik Khachatourian

Fabiano Caruana. Foto: Yerazik Khachatourian

– Spiller jeg bra i morgen, går dette veien, sier Carlsen.

LES OGSÅ: Caruana: – Hvis fem seire ikke er godt nok, hva kan jeg gjøre?

Carlsen skal altså møte Ding Liren med hvit, mens Caruana får en på papiret tøffere oppgave med svart mot Evgeny Tomashevsky.

Med remis vil 25-åringen nå 9 poeng, samme poengsum som var nok til 1. plass i fjor.

– Jeg kommer ikke til å spille halsløst sannsynligvis. Men det er litt avhengig av hvordan det går nå [med Caruana journ.anm], så det blir ikke nødvendigvis noen kort remis heller, sier Carlsen.

Dersom Caruana kommer opp på samme poengsum som Carlsen, blir pengepremien delt og begge får navnene sine i historiebøkene.

Det har Sjakkbloggen fått bekreftet av Jeroen van den Berg, som er sjef for Tata Steel Chess.

Hammer: – So må være misfornøyd med åpningen

Wesley So: Foto: Yerazik Khachatourian

Wesley So: Foto: Yerazik Khachatourian

Carlsen gikk inn i dagens parti vel vitende om at remis vil være et godt resultat. Filinpinsk-amerikanske Wesley So, som har uttalt at nordmannen er hans store idol, virket ikke veldig ambisiøs. Carlsen fikk rask utligning.

Åpningsvalget ble dessuten kritisert av Jon Ludvig Hammer på TV 2s sjakksending.

– Wesley So tror jeg nå er misfornøyd med hvordan åpningen har gått. Det var ikke dette som var planen. Nå tror jeg han leter etter måter å drepe dette på, sa Hammer, som mente So hadde spilt dårlig.

Også Peter Svidler på Chess24s sending var undrende til Sos åpningsvalg.

– For å være helt ærlig, så liker jeg svarts stilling her. Det bør være ganske likt, men hvis noen står bedre, så må det være svart, sa Svidler.

Men So klarte så likevel ut til å ha god kontroll da han spilte 18. f4 og 19. e5. Trekket etter ble også løperne byttet av og Carlsen valgte å gå for trekkgjentakelse og remis i trekk 23.

Dersom Carlsen går til topps i årets Tata Steel Chess, vil han tangere Viswanathan Anand som foreløpig er mestvinnende i Wijk aan Zee med fem triumfer.

SE OGSÅ:
(Besøkt 558 ganger, 1 besøk i dag)