Carlsen satte Svidler i sjakkmatt: – De siste tre rundene har vært som en drøm

Magnus Carlsen møtte Peter Svidler i 8. runde i Grenke Chess Classic 2019. Foto: Eric van ReemMagnus Carlsen møtte Peter Svidler i 8. runde i Grenke Chess Classic 2019. Foto: Eric van Reem

(Peter Svidler – Magnus Carlsen 0-1): Magnus Carlsen er svært nær en ny fantastisk turneringsseier i Tyskland.

av Tarjei J. Svensen

– Magnus Carlsens spill i de siste ti partiene er bare helt sinnsykt, skriver den franske stormesteren Romain Edouard på Twitter.

– Det er helt fantastisk å vinne fire turneringer på rad. Jeg har ikke sett slik dominans på en stund. Fullstendig beast-mode, skriver den indiske superstormesteren Vidit Gujrathi.

Verdensmesteren nedspilte Peter Svidler i 8. runde i Grenke Chess Classic i dag. Partiet var hans korteste i turneringen og varte bare i 33 trekk og 3 timer og 10 minutters spill.

– Jeg synes det var et veldig fint parti av meg. Han spilte feil tidlig og overså Df8-trekket mitt. Etter det fløt spillet mitt veldig lett. Et morsomt parti, selv om jeg ikke forventer å vinne på denne måten hvert parti, sier Carlsen til arrangøren, før han gliser:

– De siste partiene har bare vært fantastiske!

http://mattogpatt.no/2019/04/28/carlsen-satte-svidler-i-sjakkmatt-spillet-hans-de-siste-ti-partiene-er-helt-sinnsykt/

Magnus Carlsen virker å være i sin livs form og fortsetter å herje i Grenke Chess Classic. Foto: Eric van Reem

Det var Magnus Carlsens femte seier i Grenke Chess Classic og han står nå med knallsterke 6,5 poeng. Fabiano Caruana er fortsatt et helt poeng bak etter seier over Georg Meier. Dermed må amerikaneren slå Levon Aronian mandag, samtidig som hans VM-motstander taper med hvit mot Maxime Vachier-Lagrave.

Ved poenglikhet blir det omspill om førsteplassen. Først ved hurtigsjakk, deretter lynsjakk.

Med spillet nordmannen har vist den siste tiden, er det lite som tyder på at det vil skje.

– Det ser veldig bra ut nå. De siste tre rundene har vært som en drøm, sier Carlsen på den offisielle sendingen.

Svidler var inntil i dag en av bare to spillere i verdenstoppen som Carlsen fortsatt hadde negativ score mot. Da russeren, med et glis om munnen, tillot sjakkmatt, er det bare landsmannen Ian Nepomnaichatchi igjen på den listen.

Carlsens ratingprestasjon i Grenke Chess Classic er på vanvittige 2958. Uoffisielt er han oppe på 2871,2 på verdensrankingen. Det er bare 11 poeng unna hans egen offisielle verdensrekord på 2882.

Dagens parti var hans 58. strake uten nederlag. Carlsens ratingprestasjon på 30 partier i 2019 er for øvrig til å bli helt matt av:

2933!

Klarer Magnus Carlsen å nå 2900 i rating i 2019?

  • Ja (48%, 362 Votes)
  • Nei (27%, 205 Votes)
  • Ja, men ikke i år. (25%, 187 Votes)

Antall stemmer: 754

Loading ... Loading ...
Magnus Carlsen sammen med motstander Peter Svidler og kommentator Peter Leko i studio. Foto: Eric van Reem

Magnus Carlsen sammen med motstander Peter Svidler og kommentator Peter Leko i studio. Foto: Eric van Reem

Grenke Chess Classic 2019 8.runde

Meier – Caruana 0-1
Svidler – Carlsen 0-1
Aronian – Anand ½-½
Vachier-Lagrave – Keymer 1-0
Vallejo – Naiditsch ½-½

1. Carlsen 6½ poeng
2. Caruana 5½ poeng
3. Vachier-Lagrave 5 poeng
4-7 Anand, Svidler, Aronian, Naiditsch 4 poeng
8 Vallejo 3 poeng
9-10 Meier, Keymer 2 poeng.

Det 19. oppgjøret mellom Svidler og Carlsen virket lenge åpent. Kommentatorene Jan Gustafsson og Peter Leko mente det var ganske likt etter rundt 20 trekk.

Som så mange ganger før, viste Carlsen seg imidlertid nådeløs da Svidler først ble presset på klokken og brettet. I det 22. trekket kom den første store feilen. Da fikk verdensmesteren inn et knusende kongeangrep som smadret hvits kongestilling.

– Nå ser stillingen hans ser bare trist ut. Her er han dømt til å tape og bare venter på å få det unnagjort, kommenterte Leko på arrangørens sending da partiet gikk mot slutten.

Carlsen kan nå sikre turneringsseieren med remis med hvit mot Vachier-Lagrave.

Tidligere i år har Carlsen vunnet Tata Steel Chess i Wijk aan Zee og Shamkir Chess i Aserbajdsjan. Før VM-matchen i fjor, delte han dessuten seieren i Sinquefield Cup.

SE OGSÅ: 
(Besøkt 3 368 ganger, 1 besøk i dag)