Nå har Carlsen 12 remiser på rad

Fabiano Caruana og Magnus Carlsen under pressekonferansen etter 7. runde. Foto: Tarjei J. SvensenFabiano Caruana og Magnus Carlsen under pressekonferansen etter 7. runde. Foto: Tarjei J. Svensen

(Magnus Carlsen – Fabiano Caruana ½-½): Aldri før i karrieren har Magnus Carlsen spilt så mange remiser på rad. Det er fortsatt målløst mot Fabiano Caruana i London.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen skulle benytte de to hvite partiene på rad til å få et forsprang på Fabiano Caruana i VM-matchen. I stedet er det fortsatt målløst etter at sju partier er spilt på The College i London.

Dessuten var han nær ved å tape i det sjette partiet mot amerikaneren lørdag.

– Da føltes det som jeg slapp unna med mord. Derfor er det litt lettere å takle remis i dag. Jeg elsker det ikke, men jeg er ikke i panikkmodus, sier Carlsen på pressekonferansen.

Remisrekken er nå like lang som i forrige VM i New York. Den gang sørget Sergey Karjakin for å utløse panikkmodusen da han vant parti 8. Først to partier senere klarte Carlsen å slå tilbake og utligne matchen.

Carlsen sliter med å score helpoeng og står nå med 12 strake remiser på rad. Det inkluderer fem remiser i Europacupen for klubblag i Hellas før VM. Verdensmesteren har aldri før i karrieren opplevd en lignende seierstørke.

I dag klarte han å skape noe som kunne minne om en fordel etter åpningen, men heller ikke det var nok til å skape vinstsjanser. Det hele ebbet ut i et helt likt sluttspill og etter 40 trekk og 3,5 timers spill ble det nok en gang poengdeling.

Dermed står det fortsatt 3,5-3,5 etter at 7 av 12 partier er unnagjort. Neste parti mandag starter som vanlig kl 16.

(Besøkt 1 598 ganger, 1 besøk i dag)