Carlsen mistet ledelsen i Biel: – Jeg slet i dag

Magnus Carlsen før møtet med David Navara i Biel. Foto: Hege Finsrud/Bærum FotoMagnus Carlsen før møtet med David Navara i Biel. Foto: Hege Finsrud/Bærum Foto

(David Navara – Magnus Carlsen ½-½): Magnus Carlsen tok sin fjerde strake remis i Biel. Shakhriyar Mamedyarov benyttet sjansen til å få forbi ham i sammendraget.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen får ingenting gratis i Biel International Chess Festival. I dag måtte verdensmesteren kjempe for remis i møtet med svart mot David Navara i 6. runde i superturneringen.

Det hele varte i 45 trekk og like under tre timer. Dermed fikk han en langt kortere dag på jobben enn tidligere runder. Det var nesten helt etter planen.

– Jeg er utslitt etter de mange lange partiene på rad, og jeg forsøkte å spille noe enkelt. Jeg følte at jeg slet litt i dag, og det var nettopp det jeg forsøkte å unngå. Åpningen var dermed ikke noen suksess for meg. Nå må jeg bare prøve å omstille meg og komme tilbake i riktig modus, sier Carlsen i analysen etterpå.

Carlsen slo den sympatiske tsjekkeren i det første oppgjøret i Biel med hvite brikker, men klarte ikke å skape vinstsjanser i dagens parti. Det er den sjette remisen mellom de to siden første møte i 2006.

– Remis mot verdensmesteren er et godt resultat, sier en smilende Navara.

Etter en rekke avbytter i åpningen, endte det tidlig opp i et tårnsluttspill. Der var det tsjekkeren som presset med tårnet på sjuenderaden. Likevel så Carlsen ut til å ha kontroll, og til tross for bonde under, hadde han ingen problemer med å holde remisen.

Det bekreftet også Carlsen på spørsmål fra kommentator Daniel King.

– Jeg hadde regnet på det da jeg spilte f6 [i det 24. trekket red anm.]. Det er mer eller mindre forsert, sier Carlsen.

Magnus Carlsen og David Navara møttes for niende gang i karrieren i Biel. Foto: Hege Finsrud/Bærum Foto

Magnus Carlsen og David Navara møttes for niende gang i karrieren i Biel. Foto: Hege Finsrud/Bærum Foto

Carlsen mistet ledelsen

Magnus Carlsen må finne seg i å ligge et halvt poeng bak ledende Shakhriyar Mamedyarov med fire runder igjen. Foto: Lennart Ootes/Biel International Chess Festival

Magnus Carlsen må finne seg i å ligge et halvt poeng bak ledende Shakhriyar Mamedyarov med fire runder igjen. Foto: Lennart Ootes/Biel International Chess Festival

Det er Magnus Carlsens fjerde remis på rad i Biel. Tidligere har han slått Navara, Maxime Vachier-Lagrave for så å spille remis mot Peter Svidler, Nico Georgiadis og Shakhriyar Mamedyarov.

Sistnevnte slo Georgiadis og tok over ledelsen i Biel. Mamedyarov er et halvt poeng foran Carlsen. Vachier-Lagrave er ytterligere ett poeng bak etter at han overraskende vant over Svidler og tok dermed sin andre strake seier.

Det skal uansett mange runder igjen å hente igjen forspranget. Det spilles totalt 10 runder i Biel og turneringen avsluttes 1. august.

Lørdag er det fridag i Sveits. Carlsen spiller med hvit mot Vachier-Lagrave søndag. Carlsen avslutter for øvrig turneringen med hvit mot Georgiadis.

Biel International Chess Festival 6. runde

Navara – Carlsen ½-½
Svidler – Vachier-Lagrave 0-1
Georgiadis – Mamedyarov 0-1

1. Mamedyarov 4½ poeng
2. Carlsen 4 poeng
3-5 Svidler, Navara, Vachier-Lagrave 3 poeng
6. Georgiadis ½ poeng

Det er ingen norsk tv-dekning av Biel Chess Festival. Arrangøren sender direkte med Anna Rudolf og Daniel King som kommentatorer. I tillegg kommenterer Yasser Seirawan, Aman Hambleton og Eric Hansen på Twitch. Sendingene starter kl 14 hver dag.

SE OGSÅ:
(Besøkt 2 105 ganger, 1 besøk i dag)