Carlsen i delt ledelse ved halvgått løp i Biel

Magnus Carlsen i møtet med Shakhriyar Mamedyarov i 5. runde av Biel. Foto: Lennart Ootes/Biel International Chess Festival.Magnus Carlsen i møtet med Shakhriyar Mamedyarov i 5. runde av Biel. Foto: Lennart Ootes/Biel International Chess Festival.

(Magnus Carlsen – Shakhriyar Mamedyarov ½-½): Magnus Carlsen presset verdenstreeren i seks timer.

av Tarjei J. Svensen

Det ble ikke mer enn remis på Magnus Carlsen i oppgjøret med hvit mot Shakhriyar Mamedyarov i 5. runde i Biel International Chess Festival i dag.

I flere timer forsøkte verdensmesteren å lure aserbadsjaneren i dronningsluttspillet, men det hele endte med poengdeling etter nær seks timers spill og 67 trekk.

Det er Carlsens tredje strake remis i turneringen, og den fjerde mot Mamedyarov så langt i år. Tidligere i Biel har Carlsen slått David Navara, Maxime Vachier-Lagrave før møtene med Peter Svidler og Nico Georgiadis endte remis.

Dermed må Carlsen fortsatt finne seg i å dele ledelsen i Biel sammen med Mamedyarov ved halvgått løp. Duoen står med 3,5 poeng på fem runder, Svidler med 3 poeng, mens Navara har 2,5 poeng.

Biel International Chess Festival 4. runde

Carlsen – Mamedyarov ½-½
Svidler – Navara ½-½
Vachier-Lagrave – Georgiadis

1-2 Carlsen, Mamedyarov 3½ poeng
3. Svidler 3 poeng
4. Navara 2½ poeng
5. Vachier-Lagrave 2 poeng
6. Georgiadis ½ poeng

Nordmannen er uansett på pluss ratingmessig, og kan glede seg over at at han aldri har vært i tapsfare i løpet av de første fem partiene.

Toppoppgjøret ble imidlertid spennende og det var verdensmesteren som presset i deler av partiet. Aserbadsjaneren hadde likevel god kontroll i dronningsluttspillet og fant en fiks måte å tvinge frem trekkgjentakelse og unngå hvits trusler om å avansere c-bonden.

Magnus Carlsen og Shakhriyar Mamedyarov med årets fjerde innbyrdes remis. Foto: Hege Finsrud/Bærum Foto

Magnus Carlsen og Shakhriyar Mamedyarov med årets fjerde innbyrdes remis. Foto: Hege Finsrud/Bærum Foto

Fredag snus oppsettet, og Carlsen spiller med svart mot David Navara. Turneringens eneste fridag kommer lørdag. Det spilles totalt ti runder i Biel, og turneringen avsluttes 1. august.

Det er ingen norsk tv-dekning av Biel Chess Festival. Arrangøren sender direkte med Anna Rudolf og Daniel King som kommentatorer. I tillegg kommenterer Yasser Seirawan, Aman Hambleton og Eric Hansen på Twitch. Sendingene starter kl 14 hver dag.

SE OGSÅ:
(Besøkt 2 020 ganger, 1 besøk i dag)