Carlsen tok over TV 2s sjakksending på fridagen: «Verdensmesternivå»

Magnus Carlsen i studio under 7. runde av Norway Chess 2018. Foto: Tarjei J. SvensenMagnus Carlsen i studio under 7. runde av Norway Chess 2018. Foto: Tarjei J. Svensen

– Gøy å snakke om sjakk, sa verdensmesteren.

av Tarjei J. Svensen

I dag skulle Magnus Carlsen egentlig ha spilt mot Ding Liren i 7. runde av Altibox Norway Chess. Kineseren måtte trekke seg i forrige uke på grunn av en sykkelulykke.

Dermed fikk verdensmesteren i stedet sin andre fridag på rad og benyttet anledningen til å stille i TV 2s sjakkstudio – som programleder. Det ble bestemt kun få minutter før sendingen startet.

– Jeg har spillefri i dag, og har tatt over for en litt småsyk Fin Gnatt, spøkte 27-åringen.

En shortskledd Carlsen ledet sendingen i halvannen time og imponerte med sin unike sjakklige innsikt. Der satt han sammen med gjestene Hans Olav Lahlum, Jon Ludvig Hammer og Johan Salomon.

Programleder Fin Gnatt måtte pent innfinne seg på sidelinjen. Den ferske programlederen koste seg i studio.

– Det var fint det. Det er gøy å snakke om sjakk. «Whats not to like?»

Og tilbakemeldingene på sosiale medier var gode:

Carlsen sier etterpå at han er godt fornøyd med de positive tilbakemeldingene.

– Det er veldig hyggelig å høre. Vi har heldigvis masse andre folk som har peiling på sjakk. Jeg tror ikke kvaliteten går veldig ned, selv om jeg blir nødt til å spille de neste dagene, sier Carlsen.

Det er ikke første gangen Carlsen stiller som programleder. I 2015 var han i studio under Norway Chess-kvalifiseringen i TV 2s lokaler på Karl Johansgate, men da hadde han Kaja Snare ved sin side.

Verdensmesteren er tilbake ved sjakkbrettet onsdag og skal møte Shakhriyar Mamedyarov med hvite brikker. Torsdag avslutter han Norway Chess med svart mot Maxime Vachier-Lagrave.

(Besøkt 2 965 ganger, 1 besøk i dag)