Tari med god start i svensk prestisjeturnering

Aryan Tari i Sigeman Chess Tournament. Foto: Lars OA HedlundAryan Tari i Sigeman Chess Tournament. Foto: Lars OA Hedlund

Aryan Tari deler ledelsen etter to runder av TePe Sigeman Chess Tournament i Malmö. – Jeg er fornøyd så langt!

av Tarjei J. Svensen

En av Nordens mest tradisjonsrike turneringer, TePe Sigeman Chess Tournament, startet i Malmö fredag. Der er Aryan Tari (18) det norske håpet i en miniturnering med seks deltakere som spiller fem runder.

I tillegg til Sveriges ener Nils Grandelius, er Indias unge komet Vidit Gujrathi, den tidligere russiske verdensstjernen Alexander Morozevich, Ungarns juniorstjerne Benjamin Gledura, og den lokale IM-en Linus Johansson blant Taris konkurrenter.

Poengfangsten i de to rundene må sies å være godkjent. Én seier med svart og én remis med hvit er status for juniorverdensmesteren så langt.

– Jeg er fornøyd så langt! Men dette er bare starten, og det blir tøffe partier videre. Det var et bra parti idag, sier Tari til Matt & Patt.

Grandelius er den eneste andre som har klart å vinne et parti, og dermed deler han ledelsen med en nordmann.

TePe Sigeman Chess Tournament 2018 2.runde

1.-2.: Grandelius, Tari 1,5 poeng
3-4: Vidit, Morozevich 1 poeng
5.-6: Johansson, Gledura 0,5 poeng

Akkurat som i Tata Steel Chess i januar, åpnet Tari turneringen ved å spille remis mot topprangerte, Vidit (2707). Lørdag kjørte han over Johansson etter at hvit gjorde en feil i åpningen.

Tari i oppgjøret mot Vidit i 1. runde. Foto: Lars OA Hedlund

Tari i oppgjøret mot Vidit i 1. runde. Foto: Lars OA Hedlund

I mars ble Tari skuffet etter å ha blitt vraket fra deltakelse i Norway Chess. Som juniorverdensmester er det uansett ventet at det vil dukke opp flere sjanser til å delta i storturneringer senere.

18-åringen har ellers vært travelt opptatt med å innspurten på det tredje- og siste året på Simen Agdesteins sjakklinje på NTG. Etter endt skolegang, skal 18-åringen satse hardt på sjakken.

Matt & Patt vet at juniorverdensmesteren har ligget i knallharde forberedelser i forkant av Sigeman Chess, så nå gjenstår det å se om det også betaler seg i resultater på brettet.

Søndag spiller han med hvit mot den tidligere storspilleren Morozevich, som knapt er til å kjenne igjen på bildene fra Malmö.

Alexander Morozevich, med nyanlagt bart. Foto: Lars OA Hedlund

Alexander Morozevich, med nyanlagt bart. Foto: Lars OA Hedlund

Arrangøren sender partiene direkte fra kl 14 med kommentarer fra Yasser Seirawan og Stellan Brynell.

Magnus Carlsen, Jon Ludvig Hammer, Rune Djurhuus og Leif Erlend Johannessen er nordmennene som tidligere har deltatt i turneringene som først ble arrangert i 1993. Etter et opphold på to år i 2014, vant Nils Grandelius turneringen i comebacket i fjor.

TePe Sigeman Chess Tournament avsluttes med 5. runde tirsdag kl 12.

(Besøkt 2 305 ganger, 1 besøk i dag)