Misfornøyd Carlsen: – Ikke fornøyd med kvaliteten på spillet mitt

Magnus Carlsen med remis mot Viswanathan Anand i det 61. oppgjøret. Foto: Eric van ReemMagnus Carlsen med remis mot Viswanathan Anand i det 61. oppgjøret. Foto: Eric van Reem

(Viswanathan Anand – Magnus Carlsen 1/2-1/2): Verdensmesteren gikk ubeseiret gjennom Grenke Chess Classic, men er misfornøyd med sju remiser og bare to seire.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen gjorde et hederlig forsøk på å vinne med svarte brikker mot Viswanathan Anand i 9. runde av Grenke Chess Classic, men det ble ikke mer enn remis i det 61. oppgjøret mellom de to rivalene.

Verdensmesteren overrasket ved å spille Sicilansk, en åpning han sjelden bruker med svart.

– Dette var et parti av høy klasse. Magnus gjorde virkelig sitt beste. Man kan ikke forvente mer. Vishy spilte også et evldig pent og instruktivt parti, sier stormester og kommentator Peter Leko om partiet på arrangørens sending.

HUMØR: Magnus Carlsen og Viswanathan Anand lot ikke det noe skuffede resultatet ødelegge humøret. Foto: Eric van Reem

HUMØR: Magnus Carlsen og Viswanathan Anand lot ikke det noe skuffede resultatet ødelegge humøret. Foto: Eric van Reem

Carlsen gikk ubeseiret gjennom de ni rundene, og står nå med 23 partier uten tap. Likevel er han ikke fornøyd med å gå gjennom turneringen med kun to seire: Mot Hou Yifan i andre runde, og mot Arkadij Naiditsch i 7. runde.

– Jeg likte partiet i dag. Det var interessant. Men generelt er jeg ikke fornøyd med kvaliteten på spillet mitt eller innholdet i partiene mine. Det er helt klart et steg ned i forhold til de siste turneringene mine, men resultatet i seg selv er ingen katastrofe, sier Carlsen.

Grenke Chess Classic 2018 9.runde

1. Caruana 6 ½ poeng
2. Carlsen 5 ½ poeng
3-5 Vachier-Lagrave, Vitiugov, Aronian 5
6. Bluebaum 4 ½
7-9. Naiditsch, Anand, Hou 3 ½
10. Meier 3

Hou – Naiditsch ½-½
Anand – Carlsen ½-½
Vitiugov – Caruana 0-1
Aronian – Bluebaum ½-½
Vachier-Lagrave – Meier ½-½

Dermed blir det kun andreplass på 27-åringen i turneringen han vant i 2015. Carlsens VM-rival Fabiano Caruana vant Grenke Chess Classic alene etter at han slo Nikita Vitiugov i siste runde. Dermed fortsetter 25-åringen storspillet etter Kandidatturneringen.

Caruana er dessuten tilbake som nummer to i verden, foran Shakhriyar Mamedyarov.

Carlsen selv ser frem til neste turnering om bare ti dager: Der spiller 27-åringen i Shamkir Chess, kjent som Gashimovs minenturnering, i Aserbadsjan fra 19. – 28. april.

– Jeg blir ikke begeistret av dette, men ser frem til den neste turneringen min, sier Carlsen, som med et smil la til at han ikke vet hvem som deltar.

Shakhriyar Mamedyarov, Vladimir Kramnik, Sergey Karjakin, Anish Giri, Ding Liren, Teimour Radjabov, Veselin Topalov, Rauf Mamedov og David Navara er de andre som deltar i superturneringen.

SE OGSÅ: 
(Besøkt 2 495 ganger, 1 besøk i dag)