Carlsen fikk ung tysker til å riste på hodet, men klarte ikke å overliste ham

Magnus Carlsen med remis i 3. runde av Grenke Chess Classic. Foto: Eric van ReemMagnus Carlsen med remis i 3. runde av Grenke Chess Classic. Foto: Eric van Reem

(Matthias Bluebaum – Magnus Carlsen 1/2-1/2): Ny remis på verdensmesteren.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen klarte ikke å følge opp seieren over Hou Yifan, og remiserte med svart mot Tysklands unge håp Matthias Bluebaum (21) i 3. runde av Grenke Chess Classic 2. påskedag.

– Åpningsvalget til Magnus indikerte at han hadde klarte intensjoner om å kjempe, men det var hele tiden i balanse, sier tidligere VM-utfordrer Peter Leko, som er kommentator på den offisielle nettsendingen.

Oppgjøret ble ingen festforestilling. Etter en rekke avbytter endte det i et dronningsluttspill med få muligheter til noe annet enn remis. Carlsen gjorde imidlertid et godt forsøk da han i det 29. trekket gikk og truet dronningen i stedet for å ta tilbake en offiser.

– Matthias begynte å riste på hodet. Jeg tror han fikk sjokk siden det var det samme motivet som i tapet han hadde mot Vitiugov. Men han tok seg sammen og fant gode trekk som stabiliserte det hele, sier Leko.

Det er et godt resultat for Bluebaum, som for andre året på rad spiller remis mot den soleklare verdenseneren. 21-åringen er «bare» rangert som nummer 183 i verden med sin rating på 2616, men har vist seg å være en tøff motstander for verdenstoppene.

Carlsen har tradisjonelt sett hatt et svært godt tak på spillere rangert under 2700 i rating. Siden 2013 har han kun tapt tre ganger på 58 partier. Status er 41 seire og 14 remiser mot spillere rangert litt under den ypperste verdenseliten.

Hele 1600 deltakere stilte til start i den åpne turneringen som ble holdt i det samme lokalet. Foto: Eric van Reem

Hele 1600 deltakere stilte til start i den åpne turneringen som ble holdt i det samme lokalet. Foto: Eric van Reem

Carlsen må sies å ha fått en godkjent start på turneringen med 2 poeng på de tre første rundene. Påskeaften åpnet han med remis mot Fabiano Caruana i et parti der seieren glapp i sjette spilletime. I andre runde tok han sin femte seier over Hou Yifan på seks møter.

Det er Maxime Vachier-Lagrave som er den store spilleren i Grenke Chess Classic så langt. I går klinte franskmannen til med seier over Viswanathan Anand. I dag påførte han Hou Yifans sitt andre strake tap, og inntok ledelsen i turneringen sammen med Nikita Vitiugov.

Fabiano Caruana, som slo Georg Meier i denne runden, Carlsen og Levon Aronian følger halvpoenget bak på 2 poeng.

Grenke Chess Classic 2018 3.runde

Bluebaum – Carlsen 1/2-1/2
Hou – Vachier-Lagrave 0-1
Anand – Aronian 1/2-1/2
Naiditsch – Vitiugov 1/2-1/2
Meier – Caruana 0-1

Tirsdag er det hviledag i Grenke Chess Classic, og turneringen flyttes fra Karlsruhe til Baden-Baden. Onsdag spiller Carlsen med hvit mot ledende Vachier-Lagrave, som han tapte for i Sinquefield Cup i fjor.

Grenke Chess Classic er Carlsens andre turnering med klassisk betenkningstid i 2018. I januar tok han sin første seier i en superturnering på halvannet år da han gikk til topps i Tata Steel Chess i Wijk aan Zee. 27-åringen har et hektisk program frem mot VM-matchen i november.

SE OGSÅ: 
(Besøkt 2 059 ganger, 1 besøk i dag)