Carlsen ville ikke snakke med pressen etter remis – svarte på Instagram

Magnus Carlsen forlater spillesalen De Moriaan i Wijk an Zee etter å ha spilt remis mot Wei Yi. Foto: Maria Emelianova/chess.comMagnus Carlsen forlater spillesalen De Moriaan i Wijk an Zee etter å ha spilt remis mot Wei Yi. Foto: Maria Emelianova/chess.com

(Magnus Carlsen – Wei Yi 1/2-1/2): Verdensmesteren fikk ingenting til med hvit mot det kinesiske supertalentet. Etterpå ville han ikke la seg intervjue av TV 2, men svarte på Instagram.

av Tarjei J. Svensen

Verdensmesteren spilte remis mot det kinesiske supertalentet Wei Yi i 3. runde av Tata Steel Chess. Det ble aldri noe spenning i partiet, og det hele endte med remis etter 46 trekk.

Carlsen fikk lite ut av åpningsspillet og virket misfornøyd med eget spill.

– Det er ingenting å si, sa 27-åringen før han forsvant ut av spillelokalet De Moriaan i Wijk an Zee – uten å snakke med TV 2.

Kort tid etterpå postet han følgende bilde på sin Instagram-konto der han gir klart uttrykk for at han ikke er fornøyd med «kjedelige remiser med hvit».

How I feel about these dull draws with white

A post shared by Magnus Carlsen (@magnus_carlsen) on

TV 2-kommentator Jon Ludvig Hammer forklarer det hele slik.

– Han hadde en fullstendig mislykket åpning. Han har ikke lyst til å svare på hva som skjedde når han ikke har noe godt svar, sier norgestoeren på TV 2s sjakksending.

Magnus Carlsen har hatt et godt tak på Wei Yi med to seire og to remiser på de fire møtene. I fjor vant han med hvite brikker mot 18-åringen som er ansett som en sannsynlig VM-utfordrer for Carlsen om noen år.

Etter åpningen var Hammer svært kritisk til verdensmesterens valg.

– Dette er dårlig åpningsspill av Magnus. Det er min konklusjon, sa Hammer.

– Magnus har blitt fanget i en spesialvariant. Det er ikke et godt tegn sett med norske øyne, sa han videre etter Wei Yis 9. trekk.

Etter hvert ble det imidlertid en rekke avbytter i en lik stilling der verdensmesteren forsøkte å presse blod ut av stein.

Etter 46 trekk ebbet det ut i en død stilling og spillerne takket hverandre for partiet.

SUPERMØTE: Magnus Carlsen mot Wei Yi i 3. runde av Tata Steel Chess. Foto: Maria Emelianova/chess.com

SUPERMØTE: Magnus Carlsen mot Wei Yi i 3. runde av Tata Steel Chess. Foto: Maria Emelianova/chess.com

Carlsen har uansett fått en grei start på årets første turnering med to remiser og en seier. Søndag kom den første seieren med svart mot Baskaran Adhiban.

– Jeg var ikke spesielt fornøyd etter åpningen. Da regnet jeg med remis. Så ble det plutselig litt liv i partiet. Det ble komplisert, og da gjorde han feil ganske fort, sa 27-åringen til TV 2 etter partiet.

Tirsdag spiller han med svarte brikker mot Anish Giri, som leder turneringen sammen med Viswanathan Anand med 2,5 poeng.

Anand vant for øvrig et praktparti mot Caruana, og fikk skryt av verdensmesteren.

Shakhriyar Mamedyarov og Carlsen følger på de neste plassene med 2 poeng.

SE OGSÅ:
(Besøkt 2 426 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Carlsen ville ikke snakke med pressen etter remis – svarte på Instagram"

  1. Hei. Takk for fine artikler, men det står: god start på året med 2 remis og 1 tap. Det blir litt feil! Mvh Erling

Stengt for kommentarer.