Carlsen med årets første seier

SEIER: Magnus intervjues av TV 2 etter seieren over Baskaran Adhiban i 2. runde. Foto: Maria Emelianova/chess.comSEIER: Magnus intervjues av TV 2 etter seieren over Baskaran Adhiban i 2. runde. Foto: Maria Emelianova/chess.com

(Baskaran Adhiban – Magnus Carlsen 0-1): Den første seieren i Wijk an Zee kom allerede i andre runde.

av Tarjei J. Svensen

I fjor rystet Bakaran Adhiban (23) vår norske verdensmester i Tata Steel Chess. I dag slo Carlsen tilbake med svarte brikker mot inderen, og sikret årets første seier.

Stillingen var jevn i store deler av partiet, men i det 25. trekket la han en felle ved å ofre en bonde. Den gikk Adhiban rett i, og Carlsen fikk to fribønder i sentrum.

Den uforutsigbare 23-åringen fra Chennai ga opp etter 36 trekk.

– Jeg var ikke spesielt fornøyd etter åpningen. Da regnet jeg med remis. Så ble det plutselig litt liv i partiet. Det ble komplisert, og da gjorde han feil ganske fort, sa 27-åringen etter partiet.

SEIER: Magnus Carlsen med seier i det andre møtet med Baskaran Adhiban i Tata Steel Chess 2018. Foto: Maria Emelianova/chess.com

SEIER: Magnus Carlsen med seier i det andre møtet med Baskaran Adhiban i Tata Steel Chess 2018. Foto: Maria Emelianova/chess.com

Seieren var perfekt for Carlsen, som har hatt for vane å starte forsiktig i superturneringer. Fredag åpnet han Tata Steel Chess med remis mot Fabiano Caruana.

Carlsen står nå med 1,5 poeng på de to første rundene, samme poengsum som Viswanathan Anand og Shakhriyar Mamedyarov.

Anish Giri har slått til med to strake seire over Hou Yifan og Vladimir Kramnik og er alene i tet.

Mandag spiller Carlsen med hvite brikker mot Wei Yi (18). Nordmannen har godt tak på det 18-årige stjerneskuddet med to seire og to remiser på fire møter.

(Besøkt 1 823 ganger, 1 besøk i dag)