I kveld barker Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura sammen i finaleduell

Carlsen i møtet med Nakamura i London i 2015. Foto: Yerazik KhachatourianCarlsen i møtet med Nakamura i London i 2015. Foto: Yerazik Khachatourian

Kan verdensmesteren tukte det amerikanske lynfantomet igjen?

av Tarjei J. Svensen

I kveld spilles finalen i Chess.coms Speed Chess-mesterskap mellom Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura. Det blir en ren reprise på fjorårets finale i Blitz Battle,der Carlsen vant 14,5-10,5.

Matchen ventes å følges av titusener av sjakkfans verden rundt. I fjor ble tidligere streamingrekorder på verdens største sjakknettsted fullstendig smadret.

Carlsen og Nakamura regnes som verdens klart beste spillere på nett, men de siste årene har nordmannen vist seg å være langt hvassere. Carlsen topper dessuten ratinglistene i blitz, mens Nakamura i det siste har sneket seg litt foran i såkalt bullet.

På brett har Carlsen herjet i sjakkens raskeste formater det siste året med seire i turneringer i Stavanger, Paris og Leuven. 27-åringen kommer rett fra Saudi-Arabia der han nettopp sikret seg VM-tittelen i lynsjakk. Nakamura er for tiden i Johannesburg der han er gjest under det sørafrikanske juniormesterskapet.

Hvem vinner finalen i Chess.coms Speed Chess-mesterskap?

  • Magnus Carlsen (95%, 266 Votes)
  • Hikaru Nakamura (5%, 15 Votes)

Antall stemmer: 281

Loading ... Loading ...

Carlsen tok seg overbevisende til finalen etter svært overbevisende seire over Gadir Guseinov, Wesley So og Alexander Grischuk. Nakamura slo ut Sergey Grigoriants, Fabiano Caruana før han vant knepent over Sergey Karjakin i semifinalen.

I Chess.coms SpeedChess-mesterskap gjennomføres over totalt tre timer. Først spilles det i 90 minutter partier med betenkningstiden 5 minutter pluess 3 sekunder tilleggstid. Deretter spilles 60 minutter med den tradisjonelle 3+2, før det hele avgjøres med 30 minutter med med bulletpartier 1+1. Det skal også spilles ett parti i formatet Chess960 i hver tidskontroll.

Finalen kommenteres direkte av IM Daniel Rensch og GM Eric Hansen fra kl 19 norsk tid på chess.com.

 

(Besøkt 3 431 ganger, 3 besøk i dag)