Comeback-Carlsen med ny utrolig snuoperasjon: – Jeg trodde jeg var helt fortapt

COMEBACK: Magnus Carlsen slo tilbake og vant partiet mot Michael Adams etter å hatt en tapt stilling underveis. Foto: Maria Emelianova/chess.comCOMEBACK: Magnus Carlsen slo tilbake og vant partiet mot Michael Adams etter å hatt en tapt stilling underveis. Foto: Maria Emelianova/chess.com

(Magnus Carlsen – Michael Adams 1-0): – Jeg trodde jeg var tapt, sier verdensmesteren etter dramatisk parti. Nå er Carlsen tilbake i tetstriden.

av Tarjei J. Svensen

Endelig fikk vi se Magnus Carlsen vinne et parti i London Chess Classic. Den kom etter et særdeles dramatisk oppgjør i 7. runde mot Michael Adams i dag.

Verdensmesteren måtte klamre seg til tauene etter å ha rotet seg bort i åpningen, og den britiske veteranen hadde flere ganger muligheten til å få inn et avgjørende kølleslag. Men for andre gang på rad kjempet Carlsen seg sakte, men sikkert tilbake.

I går reddet verdensmesteren en tapt stilling mot Hikaru Nakamura til remis. I dag ble han altså belønnet med seier.

– Jeg hadde en fryktelig feilberegning. Jeg trodde jeg var helt fortapt, eller i alle fall nær tapt, sier Carlsen i intervju med arrangørens Maurice Ashley.

– Jeg trodde ikke jeg skulle klare å holde det. Men utover i partiet ble jeg mer og mer optmistisk, fortsetter han.

Michael Adams (46) er rangert som nummer 33 i verden, og har vært Storbritannias fremste sjakkspiller i en årrekke. Carlsen har helt siden sine ungdomsdager hatt et særdeles godt tak på ham.

Etter en ny seier i dag, står han med 10 seire på 17 partier. 9 seire på 11 partier har kommet med hvite brikker

– Det er et veldig smertefullt tap for Michael Adams, sier stormester Yasser Seirawan, som er en av kommentatorene på arrangørens sending.

– Michael Adams var nær ved å vinne ved flere anledninger. Han burde ikke tillatt sluttspillet, men det ble veldig ubehagelig. Han spilte glimrende, helt frem til Sxf5. Det var etter min mening det som endret partiet og førte til at Carlsen vant partiet, sier stormester Christian Chirila.

– Nå har han fått tilbake selvtilliten han trenger før partiet mot Ian Nepomniachtchi, sier Jennifer Shahade.

COMEBACK: Magnus Carlsen kom tilbake og vant for andre gang i tapt stilling. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

COMEBACK: Magnus Carlsen kom tilbake og vant for andre gang i tapt stilling. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

Resultater London Chess Classic 7. runde

Caruana – So ½-½
Carlsen – Adams 1-0
Nepomniachtchi – Anand 1-0
Aronian – Nakamura ½-½
Karjakin – Vachier-Lagrave 0-1

Drømmen om en femte triumf i London Chess Classic lever nå i aller høyeste grad. Carlsen og Maxime Vachier-Lagrave, som slo Sergey Karjakin, står begge med 4 poeng.

Det er et halvt poeng bak de to lederne Fabiano Caruana og Ian Nepomniachtchi. Sistnevnte slo i dag Viswanathan Anand.

– Jeg er ikke fornøyd med spillet mitt i denne turneringen i det hele tatt. Det har vært fryktelig. Men jeg har kjempet bra og det ble jeg belønnet for i dag, sier Carlsen, som har med seg pappa Henrik og sekundant Peter Heine Nielsen til London.

Søndag spiller Carlsen mot Ian Nepomniachtchi med hvite brikker. Det blir en tøff nøtt å knekke. Carlsen har nemlig aldri slått russeren på sju møter.

– Scoren min mot ham i klassisk er ekstremt dårlig. Vi har spilt mange treningspartier, og da har jeg gjort det bra. Men i klassisk sjakk har jeg aldri slått ham og han slo meg en del ganger i gamle dager, og i Wijk aan Zee i 2011. Jeg har noe å spille for der, avslutter Carlsen.

SE OGSÅ:
(Besøkt 2 107 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Comeback-Carlsen med ny utrolig snuoperasjon: – Jeg trodde jeg var helt fortapt"

  1. John Hansen | 9. desember 2017 på 21:17 |

    Vachier-Lagrave vant sitt parti og er a poeng med Carlsen

Stengt for kommentarer.