Remisrekken fortsetter for Carlsen: – Ikke resultatet jeg trengte

Magnus Carlsen i oppgjøret mot Wesley So i London Chess Classic. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess TourMagnus Carlsen i oppgjøret mot Wesley So i London Chess Classic. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

(Magnus Carlsen – Wesley So ½-½): Verdensmesteren hadde sin amerikanske rival på limpinnen, men måtte nok en gang se seieren ryke. Nå har Fabiano Caruana et helt poengs ledelse etter ny seier.

av Tarjei J. Svensen

– Jeg må bare fortsatte å kjempe. I dag var det ikke bra, og det var ikke resultatet jeg trengte. Men det var et hakk over de to tidligere partiene. Det får jeg bare ta med meg og få energi til de neste partiene.

Det sier Magnus Carlsen etter at han i dag måtte ta til takke med sin femte strake remis i London Chess Classic. Nordmannen presset Wesley So i det som etter all sannsynlighet var et vunnet sluttspill. So forsvarte seg heroisk, og etter 68 trekk og 5,5 timers spill, ble remisen klar.

– Det var tøft. Man må kjempe for hvert halvpoeng i disse dager, Jeg reddet et halvpoeng, og det må jeg takke Herren for, selv om jeg spilte dårlig. sier So.

– Jeg synes Magnus spilte et veldig, veldig godt parti og satte motstanderen under mye press, og at han på et tidspunkt sto til vinst. Men Wesley fant noen flotte forsvarstrekk, sier kommentator Yasser Seirawan.

– Hvorfor konverterer han ikke slike stillinger? Vi å det samme i første runde mot Caruana. Det er ikke normalt av Magnus. Han er nok frustert nå, sier Christian Chirila.

– Det var ganske likt frem til han tillot c5, og da fikk jeg et stort initiativ i trekk 21. Rett før tidskontrollen mente jeg at jeg var nær ved å vinne, men etter den innså jeg at det ikke var så klart likevel. Da måtte jeg begynne på nytt, sier Carlsen.

UBESEIRET: Magnus Carlsen er uten tap på 11 partier mot Wesley So. Foto: John Saunders/London Chess Classic

UBESEIRET: Magnus Carlsen er uten tap på 11 partier mot Wesley So. Foto: John Saunders/London Chess Classic

Resultater London Chess Classic 5. runde

Caruana – Anand 1-0
Aronian – Vachier-Lagrave ½-½
Carlsen – So ½-½
Nepomniachtchi – Karjakin ½-½
So – Adams ½-½

LEDER: Fabiano Caruana intervjues av Maurice Ashley etter seieren over Viswanathan Anand. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

LEDER: Fabiano Caruana intervjues av Maurice Ashley etter seieren over Viswanathan Anand. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

Dermed er verdensmesteren fortsatt uten seier i turneringen han har vunnet hele fire av fem ganger før. I stedet er det Fabiano Caruana som er den store spilleren i London Chess Classic. I går slo amerikaneren Sergey Karjakin, og i dag fulgte 25-åringen opp med å snu en dårlig stilling til gevinst mot Viswanathan Anand.

– Jeg trodde jeg skulle tape på et tidspunkt, sier Caruana.

Caruana har nå fått et helt poengs forsprang på resten av feltet og har samtidig tatt et lite grep om andreplassen på verdensrankingen.

– Normalt vil ikke et +2-resultat få meg til å ta av, men i en slik turnering med mange remiser er det et veldig godt resultat. Jeg tror uansett at det kommer til å bli en veldig jevn turnering, sier en nøktern Caruana.

Hvem vinner London Chess Classic 2017?

  • Fabiano Caruana (75%, 62 Votes)
  • Magnus Carlsen (22%, 18 Votes)
  • Maxime Vachier-Lagrave (1%, 1 Votes)
  • Levon Aronian (1%, 1 Votes)
  • Noen andre (1%, 1 Votes)
  • Hikaru Nakamura (0%, 0 Votes)
  • Ian Nepomniachtchi (0%, 0 Votes)

Antall stemmer: 83

Loading ... Loading ...

Likevel er ikke alt håp ute for at det skal bli norsk turneringsseier. Carlsen skal først spille med svart mot Hikaru Nakamura i 6. runde, men oppgjørene med hvit mot Michael Adams og Ian Nepomniachtchi er opplagte vinstmuligheter. Spesielt Adams har han et særdeles godt tak på med seier i åtte av ti partier med hvite brikker.

Carlsen avslutter London Chess Classic med svart mot Levon Aronian.

Det er for øvrig verdt å merke seg at Carlsen tidligere har kommet sterkt på slutten. I 2015 vant han to av tre partier på slutten etter å ha åpnet med seks remiser. Det var nok til å sikre turneringsseieren etter omspill mot Maxime Vachier-Lagrave.

Ubeseiret mot So

ÅPNING: Magnus Carlsen lot for første gang bonden stå etter at åpningstrekket ble utført for ham. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

ÅPNING: Magnus Carlsen lot for første gang bonden stå etter at åpningstrekket ble utført for ham. Foto: Lennart Ootes/Grand Chess Tour

Carlsen har hele tiden hatt et godt tak på den filipinsk-fødte amerikaneren, og vant forrige møte i St. Louis i august. So fikk dessuten smake pisken da han ble knust av nordmannen i Chess.coms Speed Chess-mesterskap i november.

Det så lenge ut til å gå Carlsens vei denne gangen også. Nordmannen fikk det akkurat som han ville i Berlin-forsvaret i Spansk åpning. Verdensmesteren en minimal fordel med åpen f-linje som kompensasjon for dobbeltbonden i f-linjen. Det kritiske øyeblikket kom da det ble byttet av til ulikefargede løpere rundt trekk 20.

– Dette kommer til å bli en lang massasje. Det blir en lang dag på kontoret for Wesley, konstaterte stormester Christian Chirila.

En lang massasje ble det også, men So forsvarte seg altså mesterlig og reddet så vidt et halvt poeng.

London Chess Classic er den siste turneringen i årets Grand Chess Tour. Magnus Carlsen leder serien tre poeng foran Maxime Vachier-Lagrave og ytterligere seks poeng foran Levon Aronian. Tourvinneren stikker av med rundt 830.000 norske kroner, men det er også 620.000 kroner i førstepremie i London.

Magnus Carlsens program i London Chess Classic 2017:

1. runde (1. desember kl 15): Hvit mot Fabiano Caruana: Remis
2. runde (3. desember kl 15): Svart mot Sergey Karjakin: Remis
3. runde (4. desember kl 17): Hvit mot Viswanathan Anand: Remis
4. runde (5. desember kl 17): Svart mot Maxime Vachier-Lagrave: Remis
5. runde (6. desember kl 17): Hvit mot Wesley So: Remis
6. runde (8. desember kl 17): Svart mot Hikaru Nakamura
7. runde (9. desember kl 15): Hvit mot Mickey Adams
8. runde (10. desember kl 15): Hvit mot Ian Nepomniachtchi
9. runde (11. desember kl 13): Svart mot Levon Aronian

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 850 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Remisrekken fortsetter for Carlsen: – Ikke resultatet jeg trengte"

  1. kjedelig, lite kreativt…..det er langt fra hurtigsjakk til normal tenketid !

Stengt for kommentarer.