Magnus Carlsen spiller VM-match i London: – Vi er godt fornøyd

LONDON: Magnus Carlsen under annonseringen av storbyen som åsted for VM-matchen i 2018. Her sammen med London Evening Standards redaktør, George Osborne. Foto: World ChessLONDON: Magnus Carlsen under annonseringen av storbyen som åsted for VM-matchen i 2018. Her sammen med London Evening Standards redaktør, George Osborne. Foto: World Chess

FIDE og Agon bekrefter.

av Tarjei J. Svensen

Det vil neppe komme som noe sjokk på Matt & Patts faste lesere, men det er nå klart at Magnus Carlsens neste VM-match skal spilles i London fra 9. – 28. november. Det bekrefter Agon, selskapet som sitter med de kommersielle rettighetene til verdensmesterskapet, på en seremoni i storbyen i dag.

Det blir fjerde gang Carlsen spiller om VM-tittelen etter Chennai i 2013, Sotsji i 2014 og New York i 2016.

– Vi er godt fornøyd, sier manager Espen Agdestein i en kort kommentar om valget til Matt & Patt.

Agon har foreløpig ikke offentliggjort noe spillested i London, men ifølge The Guardian diskuteres flere spennende alternativer. Som i New York er det russiske PhosAgro, en av verdens største produsenter av kunstgjødsel, som er hovedsponsor for matchen.

Premiefondet er på én million euro, rundt 9,8 millioner kroner etter dagens kurs. Det er minimumskravet i henhold til FIDEs VM-reglement.

Magnus Carlsen var til stede på offentliggjøringen onsdag, og sier han gleder seg til å spille om en VM-tittel i byen han har mange gode minner fra.

– Jeg ser frem til å finne ut hvem motstanderen min blir, og forhåpentligvis gi mye glede til både unge og gamle sjakkfans  i byen og rundt om i hele verden, uttalte 26-åringen, ifølge The Guardian.

Det er Kandidatturneringen i mars som avgjør hvem som blir nordmannens motstander. Nylig ble hele åttemannsfeltet komplett etter at den siste Grand Prix-turneringen ble gjennomført på Mallorca.

Levon Aronian, Ding Liren, Fabiano Caruana, Wesley So, Sergey Karjakin, Vladimir Kramnik, Shakhriyar Mamedyarov og Alexander Grischuk spiller om å få møte Carlsen i Berlin fra 10. – 28. mars.

1. desember spiller Magnus Carlsen 1. runde i London Chess Classic, den siste turneringen i årets Grand Chess Tour.

(Besøkt 3 293 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Magnus Carlsen spiller VM-match i London: – Vi er godt fornøyd"

  1. Satser på en strategisk juleshoppingtur til London neste november;)

Stengt for kommentarer.