Tari hylles av Carlsen og Anand etter VM-bragden

NORSKE HÅP: Magnus Carlsen bør enkelt ta seg videre til andre runde, mens Aryan Tari får langt tøffere motstand i World Cup i september. Foto: Maria Emelianova/Tarjei J. SvensenNORSKE HÅP: Magnus Carlsen bør enkelt ta seg videre til andre runde, mens Aryan Tari får langt tøffere motstand i World Cup i september. Foto: Maria Emelianova/Tarjei J. Svensen

For første gang siden 2008 har en nasjon både verdensmesteren og juniorverdensmesteren i sjakk. Da kommer hyllesten fra sjakklegendene selv.

av Tarjei J. Svensen

– Den fantastiske Aryan Tari er den nye juniorverdensmesteren! Han holdt hodet kaldt i en vanskelig stilling i siste runde – kjennetegnet på en mester.

Det skriver Magnus Carlsen på Twitter etter at 18-åringen i dag tok en historisk VM-tittel i sjakk. Norges første verdensmester rakk selv aldri å spille om juniortittelen, men nå har altså Tari sikret seg tittelen to år før han når aldersgrensen.

Carlsen har selv vært en viktig inspirasjonskilde for Tari på landslaget, og har flere ganger invitert 18-åringen til treningssamlinger, senest i forkant av EM for landslag på Kreta i oktober.

#neverstoplearning #aktivprofil #gant #entercard #eterni #betonmast #spons #training #camp

A post shared by Aryan Tari (@aryan.tari) on

Nå har Norge altså både verdensmesteren og juniorverdensmesteren, som første nasjon siden India i 2008. Den gang var det Viswanathan Anand og Abhijeet Gupta som hadde titlene.

Selv fulgte Anand mesterskapet og de mange indiske talentene tett, og han benyttet i kveld også anledningen til nok en gang å gratulere en nordmann med VM-tittelen.

– Det er bare å gratulere Aryan Tari med en fortjent seier. En sterk vinstrekke i rundene 2-6 og en tilfredsstillende seier over Oparin, skriver Anand, selv tidligere juniorverdensmester, og roser nordmannens gode nerver.

Carlsen er ikke den eneste som hyller Tari i timene etter at den endelig bekreftelsen kom. Simen Agdestein, sjakkpresident Morten Madsen og Øystein Brekke var blant de som gratulerte den nye verdensmesteren.

På Twitter strømmer det også inn med gratulasjoner fra kjente personer i inn- og utland.

(Besøkt 2 895 ganger, 1 besøk i dag)