Carlsen klar for ny finale: – Magnus er fra en annen planet

FINALEKLAR: Magnus Carlsen klar for finalen i Chess.coms Speed Chess-mesterskap etter seier over Alexander Grischuk. Foto: Skjermdump Chess.comFINALEKLAR: Magnus Carlsen klar for finalen i Chess.coms Speed Chess-mesterskap etter seier over Alexander Grischuk. Foto: Skjermdump Chess.com

Verdensmesteren gjorde som i fjor: Slo Alexander Grischuk og kvalifiserte seg til finalen i Chess.coms Speed Chess-mesterskap.

av Tarjei J. Svensen

Seieren var kanskje ikke like klar som under fjorårets semifinale, men til slutt var det ingen tvil: Magnus Carlsen vant klart 15,5-10,5 over Alexander Grischuk i Speed Chess-mesterskapet på Chess.com tirsdag kveld. Matchen hadde på det meste rundt 15.000 seere på streaming­nettstedet Twitch og ble den mest sette av alle årets matcher så langt, ifølge chess.com.

– Magnus er fra en annen planet. Han bør ikke få lov til å spille mot vanlige folk, skriver den aserbadsjanske stormesteren Rauf Mamedov spøkefullt på Twitter.

Carlsen nå klar for sin tredje finale i på verdens største sjakknettsted. I fjor slo han Hikaru Nakamura med fire poeng i Grandmaster Blitz Battle. Tidligere i år var han også med på å tape finalen for Norway Gnomes i PRO Chess League.

I årets mesterskap har han på veien mot finalen feid Gadir Guseinov og Wesley So av brettet med storseire.  Nå kan det bli en ny drømmefinale mot Nakamura, med mindre Sergey Karjakin stikker kjepper i hjulene for amerikaneren i semifinalen, som spilles 15. desember. Det er foreløpig ikke kjent når finalen spilles.

– Det handler mye om at hvis du føler deg bra og spiller godt, så spiller man også raskere. I starten synes jeg at jeg spilte bra, mye bedre enn i de tidligere matchene, sa en hettekledd Carlsen i intervjuet med chess.coms Daniel Rensch.

I fjor var det jevn mellom de to rivalene helt til bullet-delen av matchen. Denne gangen var det motsatt. Verdensmesteren fikk en knallstart ved vinne den første delen med 5 minutter pluss 2 sekunder tilleggstid med 6-2.

Carlsen økte ledelsen i 3+2-delen, som han vant 5,5-3,5. Grischuk vant overaskende i den siste delen med såkalt bullet, med 1 minutt pluss 1 sekund tillegg per trekk, med sifrene 5-4. Det var likevel for sent.

– Totalt sett spilte Magnus veldig bra, ekstremt bra i starten. Jeg var allerede etter med 4-5 poeng etter 5+2-partiene, og da ble det veldig vanskelig. Jeg er uansett fornøyd med at jeg klarte å kjempe med han i bullet. Det er det eneste positive for meg i matchen.

Chess.coms SpeedChess-mesterskap spilles med tre ulike betenkningstider med 5 minutter pluess 3 sekunder tilleggstid, 3+2 og 1+1. Carlsen vant først 8-1, deretter 6,5-1,5 før han avsluttet med 5-3 i den såkalte bullet-delen.

Alt tyder nå på at Carlsen er i rute før han skal stille i London Chess Classic, årets siste turnering i Grand Chess Tour.  I forrige uke satte han ny ratingrekord på de offisielle lynsjakklistene med 2974 etter at han slo kinesiske Ding Liren i Champions Showdown i St. Louis.

1. runde i London går 1. desember kl 14.

(Besøkt 2 444 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Carlsen klar for ny finale: – Magnus er fra en annen planet"

  1. Glad jeg spillte remis mot Magnus Carlsen når han var 8 år i sin første sjakkturnering. Nå er han umulig om dagen hehe.

Stengt for kommentarer.