Carlsen leker med Ding – leder med 17 poeng: – Magnus viser klasse

KNUSER: Magnus Carlsen i klar ledelse etter to dager av Champions Showdown mot Ding Liren. Foto: Lennart OotesKNUSER: Magnus Carlsen i klar ledelse etter to dager av Champions Showdown mot Ding Liren. Foto: Lennart Ootes

Verdensmesteren vant tre av seks partier i St. Louis søndag.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen har en klar ledelse over Ding Liren etter de to første dagene av Champions Showdown i St. Louis. Søndagens hurtigsjakkpartier (20 minutter på hele partiet) endte med tre seire og tre remiser.

– I dag var definitivt mye bedre enn i går med tanke på kvaliteten på spillet, sa Carlsen på den offisielle sendingen.

Carlsen åpnet Champions Showdown lørdag med tre remiser og én seier over den kinesiske 25-åringen. I dag lekte Carlsen seg med Ding Liren, rangert som nummer 11 i verden.

– Veldig imponerende spill av Magnus. Han viser sin klasse, konstaterte stormester Yasser Seirawan.

Dermed er Carlsen fortsatt ubeseiret på de ti partiene med fire seire og seks remiser. Med ordinær poengberegning er stillingen 7-3, men på den offisielle resultatlisten er stillingen 30,5-13,5 i nordmannens favør. Seier i dagens hurtigsjakkpartier ga fire poeng, mens det var fem poeng for seier i gårsdagens runde.

– Det må ha vært tungt for han å gå på et tap i det første hvitpartiet. Noen ganger kan et uheldig tap få deg til å miste balansen, sa Carlsen om seieren i det andre partiet i dag.

Carlsen fikk håndplukke motstanderen i St. Louis, og valgte seg Kinas sterkeste sjakkspiller Ding Liren, for tiden rangert som nummer 11 i verden. Nordmannen inviterte kineseren på treningssamling i Qatar for to år siden, og snakker varmt om sin to år yngre rival.

– Han har mange styrker. Han har ekstreme regneferdigheter, og er veldig god til å vurdere dynamikken i stillingene. Han har også god teknikk, og har ikke mange svakheter. Det er derfor han har en rating på 2780, uttalte Carlsen på arrangørens sending.

Ding kvalifiserte seg nylig til Kandidatturneringen, noe som betyr at han kan bli Carlsens VM-motstander neste år.

Mandag kl 20 senkes betenkningstiden til 10 minutter per spiller – fortsatt uten tilleggstid. Der spilles det åtte partier, før matchen avsluttes med 12 partier med 5 minutter tirsdag. Vinneren kan innkassere en pengepremie på 60,000 dollar av potten på totalt 100,000 dollar.

P.S: De øvrige matchene ble avsluttet søndag. Hikaru Nakamura vant som ventet en knusende seier over tidligere verdensmester Veselin Topalov, mens Fabiano Caruana og Wesley Sos seire over Alexander Grischuk og Leinier Dominguez sørget for amerikansk dominans i St. Louis.

(Besøkt 2 191 ganger, 1 besøk i dag)