Carlsen meldte pass, men hjalp landslaget med EM-forberedelser

Norge er uten Magnus Calrsen, men både Jon Ludvig Hammer og Aryan Tari er på plass under EM på Kreta. Her fra 2015 på Island. Foto: Tarjei J. SvensenNorge er uten Magnus Calrsen, men både Jon Ludvig Hammer og Aryan Tari er på plass under EM på Kreta. Her fra 2015 på Island. Foto: Tarjei J. Svensen

Norge rangert som nummer 25 av 40 lag i EM for landslag på Kreta.

av Tarjei J. Svensen

I dag starter EM for landslag, en av årets største lagturneringer på Kreta. Norge er uten Magnus Carlsen, som har valgt å sto over mesterskapet denne gangen. Til gjengjeld stiller både norgestoer Jon Ludvig Hammer og firer Aryan Tari. De får med seg Johan Salomon, Johan-Sebastian Christiansen og Benjamin Arvola Notkevich.

Dermed er Norge rangert som nummer 25 av de 40 lagene på ferieøya, og må satse på å prestere bedre enn forventet. Regjerende mester er Russland, som har slitt med å innfri favorittstempelet under sjakkolympiadene, men altså gikk helt til topps på Island i 2015.

SE OGSÅ: Oversikt med alle lagene i EM

Magnus Carlsen har valgt å stå over mesterskapet denne gangen. Likevel har verdensmesteren vært en viktig brikke i lagets forberedelser. I forrige uke var han med på treningssamling med landslaget på Norefjell. Samlingen skal ha foregått over tre dager på Norefjell og var ifølge rapportene svært vellykket.

Det er ikke første gangen Carlsen tar en aktiv rolle i forberedelsene til norsk sjakk. I forkant av EM i 2015, hentet han sjakklegenden Boris Gelfand til Norge for å sørge for at laget var best mulig forberedt.

Mesterskapet endte med en forholdsvis skuffende 21. plass, selv om Aryan Tari storspilte og sikret seg stormestertittelen etter spesielle regler.

I 1. runde får Norge knalltøff motstand i Israel med nettopp Boris Gelfand på førstebord. Aryan Tari står over første runde.

Norge stiller også med et kvinnelag som er rangert som nummer 28 av 32 lag. Her stiller Sheila Barth Sahl, Monika Machlik, Edit Machlik, Hanna B. Kyrkjebø og Maud Rødsmoen. Russland er igjen både regjerende tittelforsvarer og storfavoritter i denne klassen.

EM går over ni runder og er åpent for alle Europas sjakknasjoner. Mesterskapet spilles over fire bord med én reserve. Alle partiene kan følges direkte via Chess24 fra klokken 14 norsk tid. Der er det også livekommentering med Jan Gustafsson og Fiona Steil-Antoni.

SE OGSÅ:
(Besøkt 1 085 ganger, 1 besøk i dag)