Storavis: Carlsens VM-match i 2018 går i London

Press were eager to capture what some thought would be the final game in New York. Photo: Maria EmelianovaPress were eager to capture what some thought would be the final game in New York. Photo: Maria Emelianova

Anerkjent sjakkjournalist bekrefter ryktene.

av Tarjei J. Svensen

I en pressemelding i mai hevdet Agon-sjef Ilya Merenzon at de kun var én måned unna å annonsere byen som Magnus Carlsen skal forsvare VM-tittelen sin i 2018. Drøyt fem måneder senere, er det fortsatt taust fra selskapet som har rettighetene til å arrangere sjakk-VM.

Nå avslører den anerkjente sjakkjournalisten Leonxto Garcia i den spanske storavisen El Pais at det er London som skal følge etter Chennai, Sotsji og New York som vert for Carlsens neste VM-match.

Ifølge Garcia, som skal sitte på to kilder nær Agon, er beslutningen fortsatt ikke endelig. El Pais skriver at det er mulig med andre arrangørbyer om de melder sin interesse. Aftenposten var først med å omtale saken i Norge.

Det vil imidlertid ikke komme som en overraskelse om det blir storbyen på de britiske øyene som til slutt ender opp med å bli valgt. London har siden VM-triumfen i New York i fjor vært det heteste tipset på ryktebørsen og Matt & Patt vet at Merenzon flere ganger den siste tiden har besøkt byen.

Agon har lenge hatt et uttalt ønske om å holde de største sjakkmesterskapene i storbyer. Nylig ble det dessuten klart at Kandidatturneringen skal arrangeres i Berlin, og Garcia omtaler filosofien med sjakkarrangement i store byer som «én positiv side med Agon».

Det er fortsatt ikke kjent hvordan Agon planlegger å finansiere det hele. I New York klarte selskapet kun å finne russiske sponsorer med bånd til Kremlin. Etter hva Matt & Patt erfarer, skal selskapet være i problemer og sliter med å oppfylle sine økonomiske forpliktelser overfor FIDE og deltakere i Grand Prix.

 

(Besøkt 2 287 ganger, 1 besøk i dag)