Carlsen gjorde reint bord i Singapore

SEIER: Magnus Carlsen med seier over Singapors mester Kevin Wei Ming Goh.SEIER: Magnus Carlsen med seier over Singapors mester Kevin Wei Ming Goh.

Verdensmesteren vant 16-0: – Mange av spillerne viste for mye respekt.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen fikk ikke mye tid til å feire triumfene på Isle of Man og chess.com. Kun dager etter var han på plass på den andre siden av jordkloden på oppdrag for en av sine sponsorer, advokatselskapet Simonsen Vogt Wiig.

I Singapore hadde sponsoren, i samarbeid med Norwegian Business Associaction Singapore (NBAS), håndplukket 16 spillere til simultan i ambassadør Anita Nergaards residens. Motspillerne var en blanding av norske forretningsfolk og lokale sjakkpersonligheter. Manager Espen Agdestein gjorde etter rapportene en utmerket jobb som kommentator.

Det gikk som ventet: 16-0 i favør den norske verdensmesteren.

Ifølge Junior Tay for chess.com, brukte Carlsen i underkant av én time og et kvarter på seansen.

– Generelt viste mange av spillerne for mye respekt, så neste gang bør dere kanskje spille mer aggressivt. Det er ikke lett å finne den rette balansen, sa Carlsen etterpå, ifølge Tay.

Selv om det norske sjakklokomotivet vant alle sine partier, var det ikke bare lettvektere blant motstanderne. En av dem var nemlig 6x-Singapore-mester IM Kevin Goh Wei Mingh (2461). 34-åringen spilte nylig remis mot Aryan Tari og Simen Agdestein i Barcelona.

– Mot Kevin Goh kom jeg nok litt dårligere ut av åpningen. Jeg tror han gjorde en avgjørende feil ved å sette tårnet på e8, og om Kevin ikke hadde bukket bonden, så ville han stått veldig bra, sa Carlsen om partiet.

– Det var et stort privilegie og en stor ære å få muligheten til å spille mot den regjerende verdensmesteren, selv om det bare var i en simultanoppvisning, skriver han i sin analyse til partiet på chess.com.

KNUSENDE: Magnus Carlsen viste seg nådeløs i Singapore. Foto: Olimpiu G. Urcan

KNUSENDE: Magnus Carlsen viste seg nådeløs i Singapore. Foto: Olimpiu G. Urcan

En av de mest knusende seirene, kom over Joshua Lim, en av oljeselskapet Shells Singapore-sjefer.

En av Twitters mest kjente sjakkpersonligheter, Olimpiu G. Urcan, fikk også sjansen til å møte Carlsen. Han var en av dem som holdt ut lengst, og gjentok dessuten Carlsens noe spøkefulle 1…Sc6 fra partiet mot Rustam Kasimdzhanov på Isle of Man.

– Jeg merket at Olimpiu spilte den samme åpningen som jeg nylig spilte mot Kasimdzhanov. Jeg antok det var en spøk. Uansett løste jeg problemet med tårnet mitt, og det er veldig vanskelig for svart å forbedre stillingen sin, sa Carlsen.

Olimpiu G. Urcan i partiet mot Carlsen.

Olimpiu G. Urcan i partiet mot Carlsen.

Nordmannen ble dessuten intervjuet over en helside i Singapores største avis, The Straits Times. Der snakker Carlsen blant annet åpenhjertig om hvor mye han hater nederlag. Følelsen av å tape er større enn den av å vinne, mener 26-åringen.

– Noen ganger når jeg taper, så vil jeg bare gi opp og gjøre noe annet. Men så finner jeg motivasjon til å gå videre igjen.

– Å tape er er et stort slag i magen for hele følelsen av egenverdi. Man setter så mye på spill i matchen. Det er ingen utenomforliggende faktorer. Hvis man taper, så er det din egen feil. Det er heller ingen lagkamerater å skylde på, og man kan ikke skylde på forholdene på den ene dagen, sier Carlsen.

HELSIDE: Magnus Carlsen i Singapores største avis, The Straits Times.

HELSIDE: Magnus Carlsen i Singapores største avis, The Straits Times.

(Besøkt 3 091 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Carlsen gjorde reint bord i Singapore"

  1. Heinrich Prügelschmertz | 9. oktober 2017 på 22:28 |

    Takk for fin artikel

Stengt for kommentarer.