VM i lyn- og hurtigsjakk kan bli avlyst

AVLYST? Magnus Carlsen kan bli snytt for sjansen til å spille om to VM-titler i år. Her fra møtet med Vasily Ivanchuk i Qatar i fjor. Foto: Yerazik KhachatourianAVLYST? Magnus Carlsen kan bli snytt for sjansen til å spille om to VM-titler i år. Her fra møtet med Vasily Ivanchuk i Qatar i fjor. Foto: Yerazik Khachatourian

– Helt håpløst, sier NRKs sjakkekspert.

av Tarjei J. Svensen

Tre måneder før VM i lyn- og hurtigsjakk etter planen skal begynne, er det fortsatt ikke kommet noen opplynsinger om hvor det hele arrangeres. Nå er det fare for at hele arrangementet blir avlyst.

Det skriver NRK.

– I verste fall blir det ingenting av VM-et, og det er i så fall veldig leit. Vi håper jo det løser seg, for Magnus elsker denne turneringen. sier manager Espen Agdestein til NRK.

Statskanalen har rettighetene til mesterskapet og har sendt det hele direkte de to siste årene. I romjulen i fjor kunne norske sjakkentusiaster følge Magnus Carlsen ta én sølv- og en bronsemedalje i Qatar. Derfor er 26-åringen svært lysten på å gjøre som i 2014: Vinne begge VM-titlene.

Nå er det imidlertid ikke kommet inn et eneste bud på å arrangere mesterskapet, bekrefter FIDE overfor kanalen.

– Det er jo egentlig helt håpløst at det nå er oktober og dette ikke er på plass ennå. Det føyer seg inn i rekken over det som virker som litt uproff planlegging fra FIDE og Agon, sier Torstein Bae til NRK.

Agon, selskapet som eier rettighetene til VM-syklusen, hevder de er i «avslutningsfasen» med å finne en arrangør, men har vist seg å være svært lite troverdige i tidligere uttalelser. Tidligere i år hevdet de blant annet at en arrangør for neste års VM-match ville bli annonsert i juni.

Ifølge Matt & Patts kilder, har også selskapet slitt med å opprettholde sine økonomiske forpliktelser overfor FIDE og deltakerne i Grand Prix-serien. Den siste tiden har dessuten Agons nettsider worldchess.com vært nede for telling. I tillegg har nyhetsoppdateringen stoppet opp.

Carlsens neste turnering er London Chess Classic som starter 1. desember. Agdestein sier til NRK at det er mulig det blir en turnering før den tid.

(Besøkt 3 634 ganger, 1 besøk i dag)