Kjærestegrepet som sikret Magnus Carlsens første seier på 14 måneder

PAR: Magnus Carlsen med kjæresten Synne Christin Larsen før sjuende runde på Isle of Man fredag. Foto: Maria EmelianovaPAR: Magnus Carlsen med kjæresten Synne Christin Larsen før sjuende runde på Isle of Man fredag. Foto: Maria Emelianova

Verdensmesteren kan ikke huske sist gang han spilte en individuell turnering uten sine faste medhjelpere. I stedet tok han med seg kjæresten – og vant for første gang på 14 måneder.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen kunne endelig juble for en seier i en turnering med lang betenkningstid da han gikk til topps i Chess.com Isle of Man International søndag.

Det er etterlengtet for 26-åringen som har vist høyst varierende spill og resultater etter VM-triumfen i New York i fjor.

Den største nedturen kom med nestsiste plass i Norway Chess i juni, et av hans svakeste resultat i karrieren. På spørsmål fra Matt & Patt om han har gjort noe annerledes siden den gang, svarer han:

– Jeg har prøvd å være mer avslappet og det føler jeg at jeg har klart til en viss grad, sier Carlsen til Matt & Patt.

Mye tyder på at det er spesielt én person han kan takke for nettopp det: Carlsen har for første gang med seg kjæresten Synne Christin Larsen (22) til en sjakkturnering.

– Jeg hadde bestemt meg for å spille denne turneringen og da synes jeg det hadde vært dårlig gjort å reise vekk uten henne etter at jeg hadde vært i World Cup, sier verdensmesteren til Matt & Patt.

Pappa Henrik og sekundant Nielsen var med under den uken han fikk spille i Tbilisi, men denne gangen var det altså kjærestens tur.

Det er nemlig et svært uvanlig grep av verdens beste sjakkspiller. Altmuligmann og pappa Henrik, sekundant Peter Heine Nielsen og manager Espen Agdestein har i en årrekke vært faste brikker under turneringer opp gjennom årene,  for å ta seg av de praktiske tingene.

Carlsen sier til Matt & Patt at han ikke kan huske sist han reiste uten noen av de tre hjelperne i teamet.

– Hun var veldig gira på å være med på en turnering, så slik sett fungerte det fint, sier Carlsen om kjæresten.

#followmeto #douglas #isleofman ???

A post shared by SYNNE CHRISTIN (@synnechristin) on

Paret har vært sammen i rundt et års tid, men har holdt en lav profil og offentliggjorde forholdet først i mars. Larsen var også på besøk i noen dager under Tata Steel Chess i Wijk aan Zee i januar, men var stort sett kun å se på lokale restauranter etter runden sammen med sekundant Nielsen.

Til partiet i sjuende runde, kom paret sammen til spillelokalet noen få minutters gange fra hotellet. Larsen var også med da Carlsen dro på en barneskole for å spille fotball.

Begge har også jevnlig postet bilder på sosiale medier. Det virker for alle tydelig at verdens beste sjakkspiller er i godt humør for tiden.

Exploring the wildlife at night

A post shared by Magnus Carlsen (@magnus_carlsen) on

– Jeg ble på en måte tvunget til å slappe av, fordi jeg ikke fikk lov til å se på sjakk hele tiden, spøkte han på spørsmål fra chess.coms Fiona Steil-Antoni.

26-åringen fikk svar på kjærestens Instagram-konto med et bilde som tyder på at akkurat det kan være en sannhet med modifikasjoner.

«Yeah right» kom det ironisk fra 22-åringen i en såkalt story med et bilde av chess24s Twitter-melding. sammen med en mobiltelefon med sjakkbrett, som gjør det tydelig at det kanskje ikke var hele sannheten.

Carlsen skal nå på sponsoroppdrag i Singapore om få dager. Verdensmesteren sier også at det muligens også blir en treningsleir før London Classic starter 1. desember.

SE OGSÅ:
(Besøkt 5 405 ganger, 1 besøk i dag)