Disse er klare for semifinalen i World Cup

Maxime Vachier-Lagrave, Levon Aronian, Ding Liren og Wesley So er klare for semifinalen i World Cup. Foto: Anastasiya Karlovich/FIDEMaxime Vachier-Lagrave, Levon Aronian, Ding Liren og Wesley So er klare for semifinalen i World Cup. Foto: Anastasiya Karlovich/FIDE

Nå kan to av dem kan sikre seg gullbillett til Kandidatturneringen som kvalifiserer til VM-match mot Magnus Carlsen.

av Tarjei J. Svensen

Høydramatikk, skandaler og sensasjoner. Etter 414 partier over drøyt to uker i Tbilisi har vi fått se det meste. Nå er det klart at Maxime Vachier-Lagrave – Levon Aronian og Ding Liren – Wesley So spiller semifinalene i årets FIDE World Cup.

Førstepremien i World Cup er på rundt 750,000 kroner, men vel så mye betyr det bare å ha nådd finalen. Det garanterer nemlig en potensielt lukrativ plass i neste års Kandidatturnering. Vinneren av den møter altså Magnus Carlsen til VM-match neste år.

Hvem vinner World Cup?

  • Levon Aronian (46%, 84 Votes)
  • Maxime Vachier-Lagrave (37%, 67 Votes)
  • Wesley So (9%, 17 Votes)
  • Ding Liren (8%, 15 Votes)

Antall stemmer: 183

Loading ... Loading ...

Aronian, Ding og So ble klare allerede lørdag da de vant sine matcher i de ordinære partiene over henholdsvis Vasily Ivanchuk, Richard Rapport og Vladimir Fedoseev. Søndag sikret også Vachier-Lagrave seg den siste plassen da han vant omspillet i hurtigsjakk over Peter Svidler 1½ – ½.

Verdenstoeren presset russeren i det første partiet, men klarte ikke å dra helpoenget i mål. I det andre partiet ble Svidlers svake konge avgjørende.

Semifinalene begynner tirsdag og spilles over to partier. Finalen går over fire partier og begynner 23. september.

(Besøkt 1 310 ganger, 1 besøk i dag)

2 kommentarer på "Disse er klare for semifinalen i World Cup"

  1. Maxime vs Magnus i den neste World Championship!

  2. Aronian vs Carlsen i den neste Vm! Hadde vært en super match!

Stengt for kommentarer.