Aryan Tari (18) videre i World Cup: – Var sikker på at jeg var ferdig i matchen

ENDELIG: Aryan Tari vant det sjette partiet og sikret avansement i World Cup. Foto: Maria Emelianova/mattogpatt.noENDELIG: Aryan Tari vant det sjette partiet og sikret avansement i World Cup. Foto: Maria Emelianova/mattogpatt.no

18-åringen fra Lier er videre i World Cup etter å ha slått ut verdens 43. beste sjakkspiller.

av Tarjei J. Svensen

– Det er veldig gøy, sier en jublende glad 18-åring til Matt & Patt

Aryan Tari er klar for andre runde i FIDE World Cup etter å ha slått ut Englands nest beste sjakkspiller David Howell 3,5-2,5. 26-åringen er rangert som nummer 43 i verden med en rating på 2701, men ble altså veid for lett i møtet med 18-åringen fra Lier.

Av de seks partiene endte fem av de med remis, mens Tari avgjorde ved å vinne det sjette partiet med kortere betenkningstid.

– Jeg har alltid trodd at jeg hadde sjanser i denne matchen. Jeg er veldig glad for at jeg klarte meg, men jeg var sikker på at jeg var ferdig i dag.

Tari var nemlig på svært tynn is i det andre omspillsparti og var nær ved å ryke ut da han sto til tap. På mirakuløst vis klarte han likevel å sikre remis, noe som betød ytterligere hurtigsjakkpartier.

Aryan Tari holdt hodet kaldt i omspillet. Foto: Maria Emelianova/mattogpatt.no

Aryan Tari holdt hodet kaldt i omspillet. Foto: Maria Emelianova/mattogpatt.no

I det neste partiet angrer tok 26-åringen på at han valgte å ta remis etter bare sju trekk med hvite brikker.

– Det var veldig rart. Han må ha vært veldig redd for en forberedelse, sier Tari.

Howell angrer nok. I det neste partiet var det Tari som fikk spille med hvite brikker, noe som ble avgjørende. Nordmannen knuste briten og sto til vinst allerede etter 12 trekk.

– Dette partiet har vært enveiskjøring i favør Tari, konstaterte Hammer.

– Det var helt konge. Et av de beste partiene jeg har spilt, sier Tari. Og fortsetter:

– Når jeg spilte b4 skjønte jeg at jeg sto veldig godt, og jeg hadde tidsforsprang. Jeg prøvde å ikke tenke på at jeg skulle vinne, men bare tenke på stillingen. Etter Tad1, følte jeg at jeg burde vinne.

DRAMATIKK: Matchen mot David Howell ble dramatisk. Det måtte seks partier til for å kåre en vinner. Foto: Maria Emelianova/mattogpatt.no

DRAMATIKK: Matchen mot David Howell ble dramatisk. Det måtte seks partier til for å kåre en vinner. Foto: Maria Emelianova/mattogpatt.no

Aryan Tari kan nå innkassere minst 60.000 kroner for videre avansement. Og det kan bli mer. For i andre runde venter amerikanske Alexander Lenderman. 28-åringen sto for mesterskapets største sensasjon da han slo ut superstormester Pavel Eljanov 2-0.

Tari er imildertid rangert foran, og begge er nok fornøyd med å få en lavere ratet motstander. De to har aldri tidligere møttes.

– Det som er kult er at jeg har gode sjanser der. Men det er en åpen match og han er en solid type som kan gjøre rare ting iblant.

Hammer, på sin Twitch-sending, sier det slik:

– Han er høyere ratet enn motstanderen så han kommer til å ha veldig gode sjanser til å gå videre til tredje runde også, konstaterte Hammer på Twitch-sendingen.

Tari sier han ikke rekker å feire, og allerede har begynt å tenke på neste parti. Det begynner onsdag kl 13.

– Det har enda ikke gått opp for meg. Jeg rekker å være glad i to-tre timer, så skal jeg begynne å tenke på neste parti. Dette er selvfølgelig veldig, veldig stort, sier 18-åringen.

SE OGSÅ:
(Besøkt 3 754 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Aryan Tari (18) videre i World Cup: – Var sikker på at jeg var ferdig i matchen"

  1. En ting er å plukke enkelt- og halvpoeng mot de største gutta, men å slå en 2700-spiller i en match uten å tape er noe helt annet. Stor prestasjon!

Stengt for kommentarer.