Louis (8) fortsetter å imponere: – Et enormt talent

TALENT: Louis Khoo-Thwe (8) med sterk innsats på Gibraltar. Foto: Patricia Claros AgiuilarTALENT: Louis Khoo-Thwe (8) med sterk innsats på Gibraltar. Foto: Patricia Claros Agiuilar

Oslo-gutt med tredjeplass blant 12-åringer i juniorfestival på Gibraltar.

av Tarjei J. Svensen

I juni omtalte Matt & Patt Louis Khoo-Thwe fra Oslo Schakselskap som tok en oppsiktsvekkende sølvmedalje i EM i hurtigsjakk for barn under åtte år i Montenegro.

Johannes Kvisla, leder i Ungdommens Sjakkforbund, beskrev utviklingen hans som enorm og mente åtteåringen var en man bør holde et øye med.

Oslo-gutten med britisk mor er ranket blant de 20 beste i verden under åtte år med en rating på 1594. Mye tyder på at han er god for langt mer.

Nå har Khoo-Thwe slått til med et nytt sterkt resultat. Under Gibraltar Junior Chess Festival, som ble avsluttet tirsdag, tok han en imponerende tredjeplass i gruppen for barn under 12 år.

Khoo-Thwe var rangert som nummer 11 i feltet med 72 deltakere fra ti nasjoner. Likevel vant han fem av sine seks partier. Det eneste tapet kom mot toer Ciro Montoya Revaliente (2043).

SE OGSÅ: Endelig resultatliste Gibraltar Junior Festival

Bergens-bosatte Jovanka Houska var med på å arrangere festivalen på «The Rock», og forteller at den norske guttungen ble lagt merke til i konkurranse med barn som i stor grad var fire år eldre enn seg selv.

– Han er et enormt talent og er veldig god taktisk, sier hun til Matt & Patt.

Houska, selv sju ganger britisk mester for kvinner, forteller at hun var spesielt imponert over åtteåringens siste parti.

– Han gjorde noen feil i åpningen, men det taktiske blikket hans var utrolig.

Det er ikke første gang Khoo-Thwe viser sine taktiske ferdigheter. Etter EM-sølvet i juni, fulgte stortalentet opp med en pen fjerdeplass i klasse Miniputt (under 11 år) med 7 av 9 poeng under Landsturneringen i Stavanger i juli.

Der briljerte han på følgende måte i oppgjøret mot et annet ungt talent, Lykke-Merlot Helliesen.

Norsk sjakk har mange unge talenter som har vist oppsiktsvekkende sterke resultater i det siste. Nylig satte Stavangers Aksel Bu Kvaløy (8) ny norsk rekord da han som den yngste noen gang slo en tittelspiller i XtraCon Chess Open.

Bragden ble omtalt som «eksepsjonelt imponerende» av Atle Grønn i Aftenposten.

(Besøkt 2 016 ganger, 1 besøk i dag)