Norge uten Magnus Carlsen i EM

http://mattogpatt.no/2015/11/22/norge-avsluttet-med-em-tap/Norge uten Magnus Carlsen i EM. Her fra Island i 2015. Foto: Tarjei J. Svensen

Fire stormestere stiller for Norge i EM i oktober, men Magnus Carlsen dropper mesterskapet.

av Tarjei J. Svensen

Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari, Kjetil A. Lie, Johan Salomon og Benjamin Arvola Notkevich er tatt ut til å representere Norge under Europamesterskapet for lag på Kreta 27. oktober – 4. november.

Det bekrefter Norges Sjakkforbund på sjakk.no.

Dermed må Norge nok en gang klare seg uten uten verdensmesteren i et lagmesterskap. I juni valgte han å prioritere Grand Chess Tour da turneringene i Paris og Leuven krasjet med VM for landslag i Khanty-Mansiysk.

Da Norge kvalifiserte seg til VM etter en sensasjonell 5. plass i Sjakk-OL i Baku i november i fjor, var Carlsen naturlig nok en avgjørende brikke.

Det er foreløpig ikke kjent hvorfor 26-åringen har valgt å stå over EM denne gangen. Carlsen tok nylig en oppløftende 2. plass i Sinquefield Cup i St. Louis og skal fra 2. september i aksjon i FIDE World Cup i Tbilisi.

Etter World Cup, er London Chess Classic fra 30. november den eneste deltakelsen som er bekreftet. Senere i år er det også VM i lyn- og hurtigsjakk, men her er ikke endelig spillested eller tidspunkt avklart.

Selv uten Carlsen er det relativt ungt mannskap som stiller for Norge på ferieøya. I tillegg til de fire stormestrene Hammer, Tari, Lie og Salomon, har også Arvola Notkevich fått tillit etter en rekke sterke prestasjoner det siste halvåret.

Uttaket er gjort av Uttakingskomiteen ved Ellen Hagesæther, Geir Sune Tallaksen og Brede Kvisvik.

EM går over ni runder og er åpent for alle Europas sjakknasjoner. Mesterskapet spilles over fire bord med én reserve. I 2015 endte Norge på en skuffende 21. plass – da med Magnus Carlsen på laget. Russland vant foran Armenia og Ungarn.

P.S: Det er også tatt ut et lag i kvinneklassen: Sheila Barth Sahl, Monika Machlik, Edit Machlik, Hanna Kyrkjebø og Maud Rødsmoen. 

(Besøkt 1 846 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Norge uten Magnus Carlsen i EM"

  1. Geirr A Rasmussen | 23. august 2017 på 11:01 |

    Kvinneklassen: Eit lite ps. Litt flaut, Mattogpatt?
    Mvh

Stengt for kommentarer.