Sitges-gjensynet ødelagt av kjempetabber: – Skuffende og tragisk

SKUFFET: Johan Salomon skuffet i Sitges. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noSKUFFET: Johan Salomon skuffet i Sitges. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Johan Salomon med nedtur i Spania.

av Tarjei J. Svensen

Nordstrand-spilleren fikk det ikke til i turneringen i Sitges, utenfor Barcelona, som ble avsluttet i dag.

Salomon fikk sitt store internasjonale gjennombrudd på det idylliske badestedet da han gikk helt til topps i 2015. I år endte det med 5,5 av ni poeng og 25. plass blant de 132 deltakerne.  Det er en stor nedtur for 20-åringen som var Norges lyspunkt under VM for landslag i juni.

Det svake resultatet gjør at Salomon taper 13 ratingpoeng.

– Det var skuffende og tragisk. Jeg skal lære av mine feil, men nå er det bare kjipt, sier en skuffet 20-åring til Matt & Patt.

Norge sjakkproff, som er i gang med sitt andre friår fra skolen for å satse for fullt på sjakken, skal nå ha tre ukers pause før den åpne turneringen Open de Sants venter i slutten av august. Der deltar også Simen Agdestein, Aryan Tari og resten av NTGs sjakklinje.

– Først blir det mye trening. Jeg kan ikke fortsette som det her, sier den ambisiøse 20-åringen.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste i Sitges

Det så ut som det kunne bli et resultat på det jevne inntil sjuende runde. Da hadde Salomon hentet seg inn med 4,5 av 5 etter en treg start med tap allerede i andre runde.

Helt på tampen av runde åtte og ni kom imidlertid kjempebrølerne som førte til at remisstillinger endte i tap. Først mot den sterke russiske stormesteren Sergey Volkov:

I niende- og siste runde gikk det også galt mot marokkaneren Mohammed Tissir.

Langt bedre gikk det for Eirik Enersen (16) som tok imponerende 4 poeng mot ni spillere som alle var minst 300 ratingpoeng høyere ratet. Bærum-spilleren tjener hele 125 ratingpoeng på innsatsen og passerer dermed 1850.

Salomons kjæreste Kimiya Sajjadi (19) tok 3 poeng og kan se seg passe fornøyd med en liten ratingfremgang.

Peruaneren Jorge Cori (22), en gang blant verdens yngste stormestere, gikk suverent til topps i Open de Sitges med hele 8,5 av 9 poeng.

(Besøkt 1 417 ganger, 1 besøk i dag)