Norske Louis (7) med oppsiktsvekkende sølv i EM

TALENT: Louis Khoo-Thwe fra Oslo tok sølv i EM i Makedonia. Her fra lynsjakk i Oslo Schakselskap i april. Foto: Tarjei J. SvensenTALENT: Louis Khoo-Thwe fra Oslo tok sølv i EM i Makedonia. Her fra lynsjakk i Oslo Schakselskap i april. Foto: Tarjei J. Svensen

USF-leder: – Utviklingen hans har vært helt enorm.

av Tarjei J. Svensen

Det kryr av unge talenter i norsk sjakk for tiden. Noen av landets mest lovende spillere under 12 år er i europatoppen og deltar aktivt på turneringer rundt om i landet. En av dem er Louis-Khoo Thwe (7) fra Oslo Schakselskap.

I dag tok Oslo-gutten med britisk mor en oppsiktsvekkende sølvmedalje i EM i hurtigsjakk under åtte år i Montenegro.

SE OGSÅ: Endelig resultatliste i EM i hurtigsjakk U8

Sjuåringen åpnet med 2,5 poeng på de første fire rundene, men vant sine fem siste partier.  Med 7,5 poeng endte han på samme poengsum som vinneren, russiske Savely Morozov. Khoo-Thwe måtte se seg slått på på kvalitetsberegningen, men en sølvmedalje er uansett en flott prestasjon for det unge sjakktalentet.

Sjakktalentet har flere gode prestasjoner i turneringer i østlandsområdet og står med en FIDE-rating på 1489.

SØLV: Louis Khoo-Thew fra Oslo Schakselskap med sølvmedalje i Montenegro. Foto: EM

SØLV: Louis Khoo-Thew fra Oslo Schakselskap med sølvmedalje i Montenegro. Foto: EM

–  Jeg har sett utviklingen hans på forskjellige voksenturneringer i Norge, og den har vært enorm, sier leder i Ungdommens Sjakkforbund Johannes Kvisla til Matt & Patt.

Mesterskapet i Montenegro var ikke blant de sterkeste, med bare 16 deltakere i U8-klassen og Khoo-Thwe var eneste norske deltaker i mesterskapet. USF-lederen mener likevel at sjuåringen er et talent det er verdt å følge med på.

– Louis er veldig god taktisk, og til å angripe. Det blir spennende å følge ham videre, sier Kvisla.

USF-lederen forteller at de forsøker å følge opp et stadig økende antall talenter som begynner å trene aktivt før de fyller åtte år.

– Akkurat nå har USF kun sine samlinger og turneringer, men vi ser på hvordan vi kan få til ytterligere oppfølgning på landsbasis. Ellers vet jeg at mange klubber i landet er flinke til å arrangere leir osv for barn, sier Kvisla.

(Besøkt 2 816 ganger, 1 besøk i dag)