Misfornøyd Carlsen: – Noe av det dårligste jeg har gjort noen gang

SKUFFET: Magnus Carlsen var ikke fornøyd etter fire av ni poeng i Norway Chess. Siste runde endte med remis mot Viswanathan Anand. Foto: Tarjei J. SvensenSKUFFET: Magnus Carlsen var ikke fornøyd etter fire av ni poeng i Norway Chess. Siste runde endte med remis mot Viswanathan Anand. Foto: Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen er skuffet etter kun én seier på ni partier i Norway Chess.

av Tarjei J. Svensen

Den siste runden i Norway Chess mot Viswanathan Anand endte med remis etter bare litt over to timers spill.

Dermed ender verdensmesteren turneringen med fire poeng etter én seier, seks remiser og to tap.

– Dette er noe av det dårligste jeg noen gang har gjort, sier Carlsen etter å ha inntatt TV 2s sjakkstudio.

Det er en stor skuffelse for Carlsen som taper 10 ratingpoeng i en av sine svakeste turneringsprestasjoner de siste sju årene.

26-åringen unngikk imidlertid å gå en hel turnering uten å vinne et eneste parti etter seier over Sergej Karjakin i går.

– Det er veldig mye bedre å ha vunnet et parti enn ikke å ha gjort det. Det har redusert skaden litt. Men det er ganske langt før man kommer til pari, sier Carlsen.

Han innrømmer at han «ga litt faen» under partiet mot sin VM-motstander.

– Jeg var ikke superentusiastisk. Jeg trodde han skulle spille noe annet av en eller annen grunn. Jeg sto litt dårligere, uten tvil.

– Dette har ikke vært en god turnering for Magnus og han skulle selvfølgelig vært i toppstriden her. Jeg er sikker på at det ikke er noe grunnleggende galt for han er fortsatt den beste spilleren i verden, sier Peter Heine Nielsen, Carlsens danske sekundant.

Det var det 57. oppgjøret mellom de to rivalene. De to kjenner hverandre godt fra to VM-matcher. Totalt har de to rivalene barket sammen hele 56 ganger siden første møte i 2007.

– Jeg vil bare si at jeg er ganske optimistisk. Jeg innser at jeg står ganske dårlig, men jeg har tro på å matte han. Jeg sto dårligere for noen trekk siden, sa Carlsen da han besøkte skrifteboksen etter 15 trekk.

26-åringen hadde ingen grunn til å være fornøyd med egen stilling. Kort tid etter klarte han likevel å utligne Anands fordel.

Da måtte inderen plutselig begynne å forsvare seg.

– Magnus spiller på å vinne i øyeblikket. Han gambler litt nå. Dette er underholdende, sier sekundant Peter Heine Nielsen i sjakkstudio.

Slik skulle det ikke gå. Kort tid etter trakk Anand i nødbremsen og det ble en rekke avbytter. Da var remisen uungåelig.

Magnus Carlsen og resten av verdenseliten skal i aksjon igjen allerede i neste uke. Det gleder 26-åringen seg til.

– Jeg har tro på at jeg kommer tilbake. Det hjalp å vinne et parti. Så lenge man ikke mister helt motet av å spille dårlig, så er det ikke nødvendigvis dårlig at det går opp og ned, mener Carlsen.

Onsdag begynner Grand Chess Tour med lyn- og hurtigsjakkturnering i Paris, før de reiser videre til Leuven i Belgia og spiller en turnering med samme format.

MER OM NORWAY CHESS:
SE OGSÅ:
(Besøkt 1 611 ganger, 1 besøk i dag)