TV 2 klar for comeback med sjakksendingene

FOLKSOMT: Mange tilskuere på stedet når Magnus Carlsen går i studio hos TV 2. Foto: Lennart OotesFOLKSOMT: Mange tilskuere på stedet når Magnus Carlsen går i studio hos TV 2. Foto: Lennart Ootes

– Vi har som ambisjon å satse på sjakk.

av Tarjei J. Svensen

TV 2s dekning av årets Altibox Norway Chess har gledet mange norske sjakkfans. Programleder Fin Gnatt følger hvert trekk sammen med Hans Olav Lahlum i studio, Cathrine Eide som reporter, i tillegg til en rekke gjester i studio.

Geir Sune Tallaksen Østmoe, Espen og Kjetil Lie, Aryan Tari, Johan Salomon, Ellen Carlsen og Simen Agdestein er blant sjakkekspertene som kommenterer partiene.

Kanalen har hele 15 personer i aktivitet i forbindelse med sendingene i Stavanger. Alt sendes på Sportskanalen og abonnenter av Sumo.

– Vi er veldig godt fornøyd. Sendingene har fungert godt. Vi har hatt veldig gode eksperter og holder et høyt nivå presentasjonmessig, sier Eirik Haaland i TV 2 til Matt & Patt.

Nå forteller TV 2s produsent at norske sjakkentusiaster trolig kan glede seg over mer sjakk på TV 2 i tiden fremover. Sendeskjemaet er ikke spikret enda, men flere av Carlsens turneringer i 2017 er aktuelle.

– Vi har som ambisjon å satse på sjakken videre og er fornøyd med seertallene. Interessen er der, og vi håper å komme med flere sjakkturneringer på TV 2 i tiden som kommer, sier Haaland.

FOLKSOMT: Mange tilskuere på stedet når Magnus Carlsen går i studio hos TV 2. Foto: Lennart Ootes

FOLKSOMT: Mange tilskuere på stedet når Magnus Carlsen går i studio hos TV 2. Foto: Lennart Ootes

Mens NRK har sittet på rettighetene til alle verdensmesterskapene, har TV 2 vist en rekke av Carlsens superturneringer siden 2014. Det siste året har imidlertid kanalen skuffet mange norske sjakkfans ved å ikke vise en eneste turnering på tv.

I stedet har kanalen prioritert flere store sportsmesterskap, som sommer- og vinter-OL samt håndball-VM, noe som bidro til at man valgte å droppe dekning av Tata Steel Chess i januar.

Selskapet har vært gjennom en vanskelig periode med omfattende kutt. Blant dem som måtte gå, var den populære sjakkreporteren og programlederen Kaja Snare, som nå er reporter og sportsanker hos NRK.

Haaland forklarer den manglende sjakkdekningen det siste året slik:

– Det har sammenheng med andre rettigheter vi har. Det er snakk om prioriteringer. Det å kjøpe sjakkrettigheter er blitt dyrt. De som arrangerer turneringene forlanger ganske mye penger for at vi skal vise det. Det blir et kostnadsspørsmål, rett og slett, sier Haaland.

Det er foreløpig ikke avklart hvilke turneringer som skal sendes. Carlsen drar rett fra Stavanger til Paris og Leuven hvor de første turneringene i årets Grand Chess Tour avholdes i sommer.

Sinquefield Cup i St. Louis fra 31. juli til 12. august er den neste turneringen som Carlsen skal delta i med lang betetnkningstid. Senere er det også London Chess Classic i starten av desember.

NB! For ordens skyld gjøres det oppmerksom på at Matt & Patt er engasjert av TV 2 i forbindelse med Norway Chess. 

MER OM NORWAY CHESS:
SE OGSÅ:
(Besøkt 3 423 ganger, 1 besøk i dag)