Carlsen slakter seg selv etter ny remis: – Helt ræva!

SKUFFET: Magnus Carlsen var igjen tydelig misfornøyd med eget spill mot Anish Giri. Foto: Tarjei J. SvensenSKUFFET: Magnus Carlsen var igjen tydelig misfornøyd med eget spill mot Anish Giri. Foto: Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen fortsatt uten seier i Stavanger.

av Tarjei J. Svensen

Verdensmesteren begynner å komme i desperat poengnød. Når fem av ni runder er spilt av Altibox Norway Chess, er det fortsatt uten en eneste norsk seier.

I femte runde søndag ble det remis mot Anish Giri (23), rangert som nummer 12 i verden.

– Det som skjedde i går kan skje. I dag syntes jeg at han ikke spilte så bra. Jeg spilte bare fryktelig dårlig. Helt håpløst, sier en tydelig oppgittt Magnus Carlsen.

LES OGSÅ: Carlsen på sitt laveste ratingtall på seks år: – Han føler presset nå

26-åringen er oppgitt over å ha ikke utnyttet det han omtaler som slapt spill av sin tre år yngre rival.

– Det var rart hva han gjorde i åpningen. Jeg fikk en veldig komfortabel fordel. Så spilte jeg egentlig fullstendig overfladisk med Le3. Jeg hadde ikke sett hvordan han skulle sette opp brikkene og skape motspill i det hele tatt. Da mistet jeg alt momentum med en gang, sier verdensmesteren.

– Vi får se om jeg føler meg litt bedre i morgen. I dag var det helt ræva. Han spiller så dårlig mot meg hver gang og jeg klarer ikke å straffe deg. Jeg irriterer meg over det, sier Carlsen.

Anish Giri var selv godt fornøyd med sin 16. remis mot Carlsen.

– Det var ikke mitt vanskeligste parti mot Magnus. Jeg har slitt i sju timer mot Magnus før, sier Anish Giri.

Den tre år yngre nederlenderen er kjent for å være Carlsens tøffeste motstandere. 23-åringen er den eneste spilleren i feltet i Stavanger som han ikke har positiv score mot.

Nordmannen vant for første gang mot den rappkjeftede nederlenderen i fjor.

Carlsen spilte seg frem til en liten fordel i Italiensk åpning, men nederlenderen hadde god kontroll og forsvarte seg uten problemer.

I sluttspillet forsøkte Carlsen å skape komplikasjoner ved å ofre bonde, men Giri forsvarte seg godt.

Partiet var over etter 41 trekk og like over tre timers spill.

Magnus Carlsen før partiet mot Anish Giri i dag. Foto: Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen før partiet mot Anish Giri i dag. Foto: Tarjei J. Svensen

– Hvis motstanderen ikke gjør noen feil, så kan man heller ikke vinne partier. Vi må ha hjelp fra Giri, påpekte Carlsens sekundant Peter Heine Nielsen i TV 2s sjakkstudio.

Lørdag ble Carlsen fullstendig utspilt i et praktparti av armeneren Levon Aronian.

Carlsen har tidligere i Norway Chess spilt remiser mot Wesley So, Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura, i tillegg til tapet for Aronian.

– Han har hatt en stolpe-ut og motbakketurnering til nå, sier Hans Olav Lahlum.

LEDER: Hikaru Nakamura spilte remis mot Vladimir Kramnik og beholder ledelsen etter fem runder i Norway Chess 2017. Foto: Lennart Ootes

LEDER: Hikaru Nakamura spilte remis mot Vladimir Kramnik og beholder ledelsen etter fem runder i Norway Chess 2017. Foto: Lennart Ootes

Magnus Carlsen får en ny sjanse til å slå tilbake i møtet i sjette runde Maxime Vachier-Lagrave mandag. Carlsen har godt tak på franskmannen med fire seire, ni remiser og ett tap.

– Jeg er ikke håpløst bak. Jeg spiller så dårlig nå, så det er ikke tema en gang. Jeg må spille et godt part, så kan man begynne å snakke om å klatre litt, sier Carlsen.

Mens lørdag ble et fyrverkeri av en runde, ble søndag langt mer fredelig. Alle de fem partiene endte med poengdeling. Dermed er stillingen uforandret i sammendraget.

Stillingen i Norway Chess etter fem av ni runder:

1. Nakamura 3,5 poeng
2-3: Aronian, Kramnik 3 poeng
4-7: Caruana, Karjakin, Giri, So 2,5 poeng
8-9: Carlsen, Vachier-Lagrave 2 poeng
10: Anand 1,5 poeng

MER OM NORWAY CHESS:
SE OGSÅ:
(Besøkt 2 018 ganger, 1 besøk i dag)