Blodfattig Carlsen-remis mot erkerivalen

REMIS: Fabiano Caruana og Magnus Carlsen i det 26. møtet i andre runde av Altibox Norway Chess 2017. Foto: Tarjei J. SvensenREMIS: Fabiano Caruana og Magnus Carlsen i det 26. møtet i andre runde av Altibox Norway Chess 2017. Foto: Tarjei J. Svensen

(Fabiano Caruana – Magnus Carlsen 1/2-1/2): – Jeg vet ikke om jeg så spøkelser, men …

av Tarjei J. Svensen

Duellen mellom Magnus Carlsen (26) og hans potensielle VM-utfordrer, to år yngre Fabiano Caruana (24), pleier å bli underholdende. I dag ble imidlertid oppgjøret mellom de to rivalene i Norway Chess aldri noen festkveld for sjakkentusiastene.

En rekke avbytter endte med en relativt udramatisk remis etter to og en halv timers spill og 42 trekk.

Det er den femte strake remisen mellom de to rivalene siden første møte i 2010. Partiet var det første som ble ferdig av de fem partiene i andre runde.

– Det ble sånn veldig fort at han kunne velge mellom noen måter å stå litt bedre på, men uansett så blir det remis etter hvert. Ideelt sett hadde jeg kanskje håpet på å utligne og ta over litt, men jeg så ikke noen muligheter overhodet, sier verdensmesteren.

HÅRFIN: Magnus Carlsen i andre runde i Norway Chess. Foto: Tarjei J. Svensen

HÅRFIN: Magnus Carlsen i andre runde i Norway Chess. Foto: Tarjei J. Svensen

Carlsen klarte å overraske sin to år yngre rival med Marshall-varianten i Spansk, noe som fikk sin to år yngre motstander inn i tenkeboksen.

– Det overrasket meg litt at stillingen etter Se4 hadde såpass mye å by på for ham. Jeg trodde egentlig at jeg skulle stå helt fint der. Jeg vet ikke om jeg så spøkelser, men jeg turte ikke å gjøre noe aggressivt. Så gikk jeg for noe som var litt dårligere for meg, men visste at var remis.

– Jeg hadde kanskje en liten fordel, men det var ikke mye. Han spilte ganske presist. Det ble interessant, men remisen er ganske fornuftig, sier Fabiano Caruana, som er rangert som nummer fire i verden.

Han innrømmer at han ble overrasket av Carlsens tiende trekk.

– Jeg hadde ikke sjekket det trekket. Jeg burde brukt mer tid på det før partiet.

Verdensmesteren har nå åpnet med to remiser i Stavanger. I går ble det også poengdeling mot verdenstoer Wesley So.

– Ett poeng på de to partiene mot så sterke spillere er helt ok. Jeg har ikke vunnet noe, men jeg har ikke ødelagt noe heller. Det er helt greit, konkluderer verdensmesteren.

Torsdag venter erkerivalen Hikaru Nakamura. Amerikaneren som en gang utropte seg selv som «den største trusselen mot Carlsen» er den eneste som har vunnet et parti så langt.

– Jeg har ikke slått ham så mye i det siste. Men det er på tide nå. På papiret er det en opplagt scoringssjanse.

Carlsen har et enormt tak på amerikaneren med 12 seire på 32 partier. I juli i fjor tok 29-åringen imidlertid sin første seier da han vant med svart i Bilbao.

– Jeg har spilt mot Magnus så mange ganger at ingenting blir en overraskelse. Jeg forventer at jeg spiller bra mot ham, jeg skal gjøre som jeg alltid gjør, og håpe på at det går bra, sier Nakamura til TV 2 etter å ha reddet et vanskelig sluttspill mot Levon Aronian.

Amerikaneren leder Norway Chess etter to runder sammen med Vladimir Kramnik, som slo Vishy Anand.

Resultater 2. runde Norway Chess:

Caruana – Carlsen 1/2-1/2
So – Vachier-Lagrave 1/2-1/2
Anand – Kramnik 0-1
Nakamura – Aronian 1/2-1/2
Giri – Karjakin 1/2-1/2

MER OM NORWAY CHESS:
SE OGSÅ:
(Besøkt 1 420 ganger, 1 besøk i dag)