Salomon skled på bananskall i EM-åpningen: – Latterlig!

IRRITERT: Johan Salomon (20) etter første runde i EM i Hviterussland. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noIRRITERT: Johan Salomon (20) etter første runde i EM i Hviterussland. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

20-åringen irriterer seg over å ha gitt bort et halvpoeng i vunnet stilling.

av Tarjei J. Svensen

– Det er latterlig, sier en irritert Johan Salomon til Matt & Patt.

Det norske sjakkhåpet fikk ikke den starten han håpte på i 1. runde av det individuelle Europamesterskapet, som startet i Minsk i dag.

LES OGSÅ: Salomon nær visumblemme før EM

Salomon rotet bort en kjempestilling og måtte ta til takke med remis mot svake Tsimafei Klachkou (1948) fra arrangørnasjonen Hviterussland.

Overseelsen kom i det 32. trekket, noe som gjorde at den 18-årige hviterusseren fikk motspill. Det endte opp i et helt likt dronningsluttspill som aldri var mer enn remis. Etter 70 trekk endte partiet med poengdeling.

Det er likevel ingen grunn til å deppe, for det skal spilles hele 11 runder sjakk i Hviterusslands hovedstad.

– Dette er ikke krise, men bare teit å kaste bort et halvpoeng på den måten, sukker Salomon.

20-åringen er Norges eneste deltaker i mesterskapet og er rangert som nummer 169 i det knallsterke feltet. Blant de 397 deltakerne er det hele 171 stormestere, hvorav 10 spillere er ratet over 2700. Det gjør turneringen til en av de sterkeste åpne turneringene i verden.

Sjakkhåpet fra Nordstrand må imidlertid spille betydelig bedre om han skal klare å matche det skyhøye nivået i dette feltet.

SE OGSÅ: Alle resultater fra 1. runde i Minsk

Flere av de beste spillerne måtte avgi halvpoeng i første runde i Minsk. Den største overraskelsen kom ved den unge italieneren Pier Luigi Basso (2447) på 17. bord som slo den ukrainske storspilleren Anton Korobov (2688) på utsøkt vis.

Veldig galt gikk det også for Sveriges ener Nils Grandelius.

I andre runde tirsdag får Salomon en ny sjanse på 118. bord mot 12-årige Martin Stukan (1972).

Det spilles totalt 11 runder med start 14.30 i Minsk. Arrangøren overføre de 100 øverste partiene direkte på Chess24, men Salomons oppgjør vil dermed ikke være tilgjengelig.

(Besøkt 1 466 ganger, 1 besøk i dag)