Her er de nye sjakkbloggerne

Ida Landsverk og Ellisiv Reppen er de nye sjakkbloggerne. Foto: Tarjei J. SvensenIda Landsverk og Ellisiv Reppen er de nye sjakkbloggerne. Foto: Tarjei J. Svensen

Ida Landsverk og Ellisiv Reppen blogger om sjakk. De er det verdt å følge!

av Tarjei J. Svensen

Det er mange som tror at Matt & Patt er en blogg og at jeg er en blogger. Mamma til Michelle er en blogg. Det er også Sophie Elise og Gunnar Stavrum. Selv Magnus Carlsen har en blogg. I stor grad personlige dagbøker eller meningsytringer om et bestemt tema som innbyr til kommentarer av typen «Ååhh, så fin du er!» eller «Det er det største vrøvlet jeg har lest noen gang».

Selv om jeg i et innlegg har slaktet Stein Bjørnsens jukseforklaring, skrevet om mitt møte med Zlatan Ibrahimovic, og kommentert Rolf Haugs slagkraftige bilder, så tror jeg de fleste er enige om at dette først og fremst er et nettsted med norske sjakknyheter. Journalistiske prinsipper gjelder og jeg streber etter å være objektiv i mine saker.

Hvorvidt jeg lykkes med det er det nok delte meninger om, men jeg tror uansett at jeg stort sett holder meg på nøytral grunn.

Greit, jeg skal ta på meg deler av skylden for å ha fått det stempelet da jeg for to år siden gikk med på forslaget om å opprette mattogpatt.no for United Bloggers (nå United Influencers). Da det i løpet av de første ni månedene ikke var noen fremgang i planene om et kommersielt samarbeid, tok jeg med like godt med meg hele sulamitten og flyttet inn i eget hus.

Det er selvsagt ikke noe galt i å være blogger. Tvert imot. Det er nettopp derfor jeg tok meg tid til å skrive dette, som jeg for øvrig vil kalle et blogginnlegg.

Nå har det nemlig dukket opp to nye som absolutt faller inn i kategorien sjakkbloggere og som er verdt å følge. Det skrives ikke mye om norsk sjakk, så de som faktisk tar seg tid til det, bør løftes frem.

– Slik romantikk er det lite av her i huset

Ellisiv Reppen på 1.bord for OSS i 3.runde tirsdag. Foto: Maria Emelianova

Ellisiv Reppen på 1.bord for OSS i Europacupen. Foto: Maria Emelianova

Ellisiv Reppen (31) er mangeårig norsk landslagsspiller, sjakkforfatter og nå samboer med den kjente tyske stormesteren Jan Gustafsson. Nå hun ikke er opptatt med hverdagslige ting som tannfrembrudd hos datteren Nelly (1), skriver hun på bloggen Sjakkmamma fra leiligheten i Hamburg.

Ellisiv skriver ikke bare godt, men morsom er hun også. Se bare på innlegget om Sjakk og romantikk, som mange sjakkpar nok kjenner seg igjen i.

Når jeg forteller nye mennesker jeg møter at både samboeren min og jeg er sjakkspillere, får jeg alltid spørsmål om vi spiller mye sjakk mot hverandre hjemme. Måten spørsmålet stilles på, gir inntrykk av at de ser for seg at vi sitter på kveldene i hver vår Chesterfield-stol og nipper til en fransk rødvin mens vi ser hverandre dypt i øynene og flytter brikker av marmor, med amorøse bevegelser. Vel, slik form for romantikk er det lite av her i huset. Vi har faktisk ikke spilt ett eneste parti mot hverandre.

Nylig gjorde SjakkMamma comeback på sjakkbrettet og blogget selvsagt om det. Eller hva med da verdensmesteren måtte vente utenfor det kirkelignende spillelokalet i Tyskland?

Kjærlighet ved første trekk

Torbjørn Ringdal Hansen og Ida Landsverk er aktive sjakkturister. Her fra Sitges sommeren 2015. Foto: Tarjei J. Svensen

Torbjørn Ringdal Hansen og Ida Landsverk er aktive sjakkturister. Her fra Sitges sommeren 2015. Foto: Tarjei J. Svensen

Ida Landsverk (28) er mattelærer, tidligere norgesmester i poker og stor sjakkentusiast. Nylig ble hun også sjakkblogger under navnet SjakkIda.

Der skriver hun personlig og underholdende om sine opplevelser som aktiv sjakkspiller. Ida jubler for flere sjakkdamer i miljøet og løser sjakkoppgaver sammen med en dobbelt norgesmester. Hun avslører også historien om kjærlighet ved første trekk, om hvordan hun endte opp som samboer med Norges 11. stormester i sjakk, Torbjørn Ringdal Hansen.

Det hjelper nok å ha det som trolig er Norges beste sjakktrener som samboer dersom man er ivrig på å forbedre seg som sjakkspiller. Ida klatrer på ratingstigen og holder habilt klasse 3-nivå. Sammen reiser de Europa rundt på sjakkturneringer. Et mer perfekt sjakkpar skal man lete lenge etter.

I motsetning til Ellisiv, våger Ida seg på et parti med stormestersamboeren. Vel og merke med en betydelig fordel på klokken.

Når jeg først er i gang, så kan vi jo også ta med Sven Wisløff «Sjakkfantomet» Nilssen som nok er Norges lengstlevende sjakkblogger og har holdt koken i ni år.

Så gjenstår det å se om de nye sjakkbloggerne klarer å holde det gående like lenge.

(Besøkt 3 638 ganger, 1 besøk i dag)

Stengt for kommentarer.