Sjakkforbundet setter ny rekord – igjen

Oversiktsbilde fra Landsturneringen i Tromsø. Foto: Tarjei J. SvensenOversiktsbilde fra Landsturneringen i Tromsø. Foto: Tarjei J. Svensen

551 nye medlemmer i løpet av de siste to månedene.

av Tarjei J. Svensen

I mars spådde generalsekretær Geir Nesheim overfor Matt & Patt at Norges Sjakkforbund ville sette ny medlemsrekord i løpet av sommeren.

Nå skriver sjakk.no at vi 18. mai allerede har passert fjorårets rekord. 3456 medlemmer er to flere enn per 31. desember 2016.

President i Norges Sjakkforbund, Morten L. Madsen

President i Norges Sjakkforbund, Morten L. Madsen

Medlemstallene registreres per kalenderår, noe som betyr at hvert nye medlem gjør at rekorden forbedres.

– Det er svært gledelig at vi allerede i mai setter en historisk medlemsrekord, sier Morten L. Madsen, president i Norges Sjakkforbund (NSF).

Det betyr at Sjakkforbundet har fått 551 nye medlemmer i løpet av de to siste månedene. Selv om mange klubber nok er sene med å rapportere inn sine tall, tyder mye på at sjakkforbundet for første gang kan passere 4000 medlemmer.

I løpet av året skal NRK nok en gang sende VM i lyn- og hurtigsjakk, noe som etter all sannsynlighet vil ha en positiv effekt på antall nye medlemmer.

– Å få de som spiller på nett inn i klubber og et sjakkmiljø er høyt på sentralstyrets agenda, og dette blir bare viktigere og viktigere framover. Sjakklubbene har noe nettstedene ikke kan tilby, så derfor må vi være flinke til å inkludere nye spillere i alle aldre, og ikke minst begge kjønn, sier Madsen til sjakk.no.

(Besøkt 553 ganger, 1 besøk i dag)