Solid start av Sebastian i Budapest

IM? Sebastian Mihajlov med god start i Budapest. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noIM? Sebastian Mihajlov med god start i Budapest. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

17-åringen ubeseiret etter tre runder.

av Tarjei J. Svensen

Sebastian Mihajlov (17) har fått en god start i jakten på IM-napp i First Saturday-turneringen i Budapest. Det norske sjakkhåpet åpnet på best mulig måte med seier over Asyl Abdyjapar (2390) fra Kirgisistan lørdag.

– Ganske deilig å starte med en seier, sa Mihajlov til Matt & Patt.

SE OGSÅ: Resultater og oppsett First Saturday

I de to siste rundene har bærumsgutten fulgt opp med velspilte remiser. I andre runde mot kinesiske Bo Li (2359), var Mihajlov på hæla i deler av partiet, men avsluttet med en pen kombinasjon som sikrer evig sjakk og remis.

Mihajlov var på etterskudd i oppgjøret mot Junta Ikeda (2412), men gjenvant kontrollen og sikret remisen.

Mihajlov er rangert som nummer seks blant de ti spillerne i GM-gruppen, og sikter seg inn mot 5,5 av ni poeng for å ta sitt fjerde napp i IM-tittelen. Det vil i så fall gjøre bærumsgutten til Norges yngste internasjonale mester.

Den fine starten med 2 av 3 poeng gjør at 17-åringen nå passerer 2400 for første gang, noe som er det ene kravet for å oppnå IM-tittelen. Det viktigste gjenstår fortsatt. 17-åringen må ta ytterligere 3,5 poeng på de siste seks rundene før han kan kalle seg internasjonal mester.

Mihajlov er på andreplass med 2 poeng etter de tre første rundene. Mongolske Gombosuren Munkhgal leder med 2,5 poeng.

I fjerde runde tirsdag venter Ivan Farago (2411) med svarte brikker, den ene av feltets tre stormestere.

(Besøkt 1 137 ganger, 1 besøk i dag)