Mihajlov åpnet med seier i nappjakt i Ungarn

NY NORSK IM? Sebastian Mihajlov på jakt i Budapest. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

– Deilig å starte med en seier!

av Tarjei J. Svensen

Det unge norske sjakkhåpet Sebastian Mihajlov er på plass i Ungarns hovedstad Budapest. Der jakter 17-åringen det siste og avgjørende nappet i IM-tittelen i den beryktede First Saturday-turneringen.

First Saturday

Mihajlov er rangert som nummer seks blant de ti spillerne i GM-gruppen, men sikter seg inn mot 5,5 av ni poeng for å ta sitt fjerde napp i IM-tittelen. Det vil i så fall gjøre bærumsgutten til Norges yngste internasjonale mester.

SE OGSÅ: Resultater og oppsett First Saturday

Lørdag fikk han en perfekt start på turneringen med seier over Asyl Abdyjapar (2390) fra Kirgisistan.

– Det er ganske deilig å starte med en seier! Jeg trenger 5,5 poeng for å ta napp, så alle seire er gull, sier Mihajlov til Matt & Patt.

Spesielt godt var det å ha åpnet med en seier med svart.

– Jeg er fornøyd med at jeg fikk en del spill relativt enkelt, Jeg er lettet over at det gikk så bra som det gjorde, og fornøyd med en god start, sier en sliten 17-åring etter å ha reist med fly fra Oslo grytidlig lørdag morgen.

I påsken tok Sebastian Mihajlov sitt tredje napp i IM-tittelen under Hans Olav Lahlums sjakkfestival på Fagernes. Normalt vil dette være godt nok til å sikre tittelen, men det andre nappet ble tatt under Europeacupen for klubblag i fjor høst over bare sju partier.

Det gjør at 17-åringen må gjøre nok en prestasjon på høyeste nivå før han kan kalle seg internasjonal mester i sjakk. Han mangler dessuten noen få poeng på kravet om minst 2400 i rating, men det vil være i boks dersom nappet også sikres.

First Saturday spilles over ni runder frem til 16. mai. I andre runde søndag skal Mihajlov møte kinesiske Bo Li (2359).

(Besøkt 1 394 ganger, 1 besøk i dag)