Simen Agdestein klar for Landsturneringen i Stavanger

REKORD? Simen Agdestein kan ta sin åttende NM-triumf i Stavanger og tangere Berge Østenstad. Foto: Yerazik KhachatourianREKORD? Simen Agdestein kan ta sin åttende NM-triumf i Stavanger og tangere Berge Østenstad. Foto: Yerazik Khachatourian

Fem stormestere er klare for Eliteklassen i oljebyen.

av Tarjei J. Svensen

Veteranen har meldt sin ankomst til årets Landsturnering i Stavanger i juli. Det melder klubben på mesterskapets Facebook-sider.

Simen Agdestein var også påmeldt i fjor, men valgte da å trekke seg fem dager før start. Om veteranen faktisk stiller i NM for første gang siden 2012, vil han jakte sin åttende NM-triumf.

Nøyaktig 35 år etter at den første NM-tittelen kom som 15-åring i 1982, kan han tangere Berge Østenstad som fortsatt har flest NM-seire med åtte.

Påmeldingen fra Norges levende sjakklegende er enda en gulrot for arrangøren som fire uker før påmeldingsfristen går ut allerede har sikret seg fem av landets beste stormestere. Tidligere har Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari, Frode Urkedal og Kjetil A. Lie bekreftet sin deltakelse.

Spillestedet for neste års Landsturnering: Clarion Energy Hotel i Stavanger

Spillestedet for neste års Landsturnering: Clarion Energy Hotel i Stavanger

I tillegg til stormestrene er hele ni internasjonale mestere klare, blant dem Lars Oskar Hauge, Espen Lie, Johan-Sebastian Christiansen, Kristian Stuvik Holm samt de nybakte internasjonale mestrene Benjamin Arvola Notkevich og Lasse Østebø Løvik.

SE OGSÅ: Påmeldte deltakere i Eliteklassen 2017

Startskuddet for Landsturneringen går på Clarion Energy Hotel 30. juni. Eliteklassen starter i år én dag tidligere enn de andre klassene, noe som gjør at de beste spillerne unngår den forhatte dobbeltrunden.

Stavanger sjakklubb feirer i år 100 år og alt ligger an til et storslått mesterskap. Åtte uker før start er det 416 påmeldte deltakere. Påmeldingsfristen er 1. juni, men det er mulig å melde seg på etter denne datoen mot en høyere startavgift.

– Jeg tror dette skal bli veldig bra. Det er et flott hotell og vi har som ambisjon at dette skal bli en veldig bra Landsturnering som skal bli minnerik for alle deltakere og ledsagere, uttalte Petter Fossan i Stavanger sjakklubb til Matt & Patt i september.

I tillegg til selve mesterskapet, er det som vanlig planlagt flere sidearrangementer. Norges Sjakkforbunds årlige kongress er søndag 2. juli, mens det også holdes

(Besøkt 1 429 ganger, 1 besøk i dag)