Etter fem strake remiser brøt Aryan Tari endelig rekken med en seier

SEIRET: Aryan Tari i det italienske lagmesterskapet. Foto: Maria Emelianova/mattogpat.noSEIRET: Aryan Tari i det italienske lagmesterskapet. Foto: Maria Emelianova/mattogpat.no

17-åringen forble ubeseiret etter seks sjakkpartier i Italia.

av Tarjei J. Svensen

Norges unge sjakkstjerne Aryan Tari (17) har ikke helt fått fart på brikkene i det italienske lagmesterskapet, som pågår i Gallipoli helt sør i landet.

Stormesteren, som spiller lagsjakk i sitt sjuende land, er på førstebord for fjerderangerte Montebelluna Pro.

Der sto han med fem strake remiser før dagens sjette runde. Endelig kom den første seieren i oppgjøret mot Coneglianos Daniele Genocchio (2419).

SE OGSÅ: Resultater og oppsett i det italienske lagmesterskapet

– Jeg har ikke sjekket ennå, men tror jeg spilte bra i dag selv om jeg jeg følte jeg kunne vunnet litt enklere, sier Tari til Matt & Patt.

Tari åpnet mesterskapet med et halvpoeng mot Lorenzo Lodici (2402) og fulgte opp med remiser mot Peter Prohaszka (2592) og Peter Leko (2699) i tredje runde.

Mot den ungarske tidlgier VM-utfordreren spilte Tari aggressivt med bondestorm på kongefløyen, men partiet ebbet ut i en ganske lik stilling og det endte med remis etter 31 trekk.

– Jeg er fornøyd med partiet mot Leko og Prohaszka Mot sistnevnte var jeg nær å vinne, men overså noe, sier Tari.

Nordmannen var i trøbbel mot den spanske stormesteren Renier Vasquez (2577) i fjerde runde, men reddet også der et halvpoeng.

– Jeg sto til tap, men var heldig som reddet remis, sier Tari.

I femte runde mot Daniel Sadzikowski (2547), det første av dagens to partier, tok det bare 11 trekk før remisen var klar.

Med den første seieren søndag, er Tari akkurat på det som er forventet score.

Obiettivo Risarcimento Padova, med Francisco Vallejo i tillegg til Leko i stallen, leder klart med 11 poeng før siste runde mandag. Taris Montebelluna Pro er på tredjeplass med 8 poeng.

Tari spiller ikke siste runde mandag og ender dermed med 3,5 poeng på de seks rundene. Nå venter en lang biltur på 1000 kilometer til Venezia. 17-åringen er først hjemme i Norge onsdag.

(Besøkt 1 577 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Etter fem strake remiser brøt Aryan Tari endelig rekken med en seier"

  1. Tore Dahl | 1. mai 2017 på 22:52 |

    Klubblagsjakk – det absolutt dummeste som finnes innen sport. Hva hvis Lionel Messi spilte for Barcelona, Bayern München, Ajax, Marseilles, Galatasaray, Malmö og Sporting Lisboa – i en og samme sesong! Det er latterlig, fullstendig lattterlig, helt uten verdi, bortkastet fjas, ta pengene og løp, takk skal du ha kjempefint alt i orden heeeeeeeeeei

Stengt for kommentarer.