Carlsen avsluttet med ny remis: – Jeg er ikke begeistret

REMIS: Magnus Carlsen og Maxime Vachier-Lagrave i sjuende- og siste runde. Foto: Georgios SouledisREMIS: Magnus Carlsen og Maxime Vachier-Lagrave i sjuende- og siste runde. Foto: Georgios Souledis

(Magnus Carlsen – Maxime Vachier-Lagrave 1/2-1/2): Det ble bare én seier på sju partier for Carlsen i Tyskland.

av Tarjei J. Svensen

– Jeg er ikke begeistret, for verken spillet eller resultatene har vært fantastiske for meg, sier Magnus Carlsen til arrangøren etter å ha avsluttet Grenke Chess Classic med sin sjette remis på sju partier.

Verdensmesteren endte dermed med 4 poeng på de sju rundene i Tyskland. Den eneste seieren kom femte runde da Georg Meier rotet seg bort allerede i åpningen.

Levon Aronian rotet bort en vunnet stilling mot Fabiano Caruana til remis, men hadde allerede sikret turneringsseieren én runde fredag. Carlsen endte med det på delt andreplass sammen med Caruana.

– Det er ingen katastrofe med +1 [antall seire minus tap, journ anm.] i et sånt felt over sju runder i det hele tatt. Det er bare det at hvis det var noen flere runder, så kunne man gjort noe med det.

LES OGSÅ: Carlsen måtte svare for ny hårfrisyre

– Over en sånn kort distanse så har man ikke råd til å brenne slike sjanser som jeg gjorde. Men i denne turneringen ville jeg ikke slått Levon uansett, han vinner jo alle partiene sine, sier verdensmesteren.

I dag hjalp det heller ikke å ta av seg brillene mot VM-hjelperen Maxime Vachier-Lagrave i det 14. møtet med franskmannen som hjalp til i forberedelsene til partiene mot Sergey Karjakin.

Verdensmesteren kom godt ut av åpningen og bygget etter hvert opp en klar fordel med fribonde i d-linjen. Nordmannen rotet imidlertid bort fordelen og franskmannen holdt enkelt stillingen til remis etter 4,5 timers spill og 59 trekk.

Carlsen var noe uheldig med trekningen ved å få fire svarte partier mot de lavest rangerte, og hvit mot favorittene. På spørsmål fra kommentator Jan Gustafsson om det var en ulempe, svarer han:

– Det kommer an på hva man er ute etter. Det var et veldig trygt oppsett for meg. Jeg fikk likevel noen dårlige stillinger, men generelt sett er ikke fire svarte partier bra.

– Men det viktigste er uansett å spille bra sjakk, legger Carlsen til.

26-åringen taper seks ratingpoeng på innsatsen i Grenke Chess Classic, men en liten trøst er at avstanden til to av sine fremste rivaler har økt.

Både Caruana og Wesley So har tapt ratingpoeng i de siste turneringene.

Carlsen tar nå en pause frem til Altibox Norway Chess begynner 5. juni.

Resultater 7. runde Grenke Chess Classic 2017
Caruana – Aronian 1/2-1/2
Carlsen – Vachier-Lagrave 1/2-1/2
Meier – Bluebaum 1/2-1/2
Hou – Naiditsch 1/2-1/2
Grenke Chess Classic 2017
Lørdag 15. april 1. runde: Bluebaum – Carlsen 1/2-1/2
Søndag 16. april: 2. runde: Carlsen – Aronian 1/2-1/2
Mandag 17. april: 3. runde: Yifan – Carlsen 1/2-1/2
Onsdag 19. april: 4. runde: Carlsen – Caruana 1/2-1/2
Torsdag 20. april: 5. runde: Meier – Carlsen 0-1
Fredag 21. april: 6. runde: Naiditsch – Carlsen 1/2-1/2
Lørdag 22. april: 7. runde: Carlsen – Vachier-Lagrave 1/2-1/2
Matt & Patt om Grenke Chess Classic:
SE OGSÅ:
(Besøkt 2 275 ganger, 1 besøk i dag)