Carlsens seierssjanser gikk opp i røyk etter ny remis

HÅRFIN: Magnus Carlsen i møtet med Arkadij Naiditsch i Grenke Chess Classic. Foto: Georgios SouleidisREMIS: Magnus Carlsen i møtet med Arkadij Naiditsch i Grenke Chess Classic. Foto: Georgios Souleidis

(Arkadij Naidtisch – Magnus Carlsen 1/2-1/2): Verdensmesteren har bare klart å vinne ett av seks partier i Tyskland. I dag ble det snipp, snapp, snute til håpet om turneringsseier.

av Tarjei J. Svensen

Det ble bare remis på verdensmesteren i 6. runde i Grenke Chess Classic i dag. Tyske Arkadij Naiditsch, som er født i Latvia men nå bor i Aserbadsjan, hadde vunnet de to siste møtene med nordmannen, og presset i deler av partiet.

Carlsen så likevel ut til å ha god kontroll og etter 42 trekk og like over 3,5 timers spill, takket spillerne for partiet.

Like før hadde Levon Aronian tatt sin fjerde strake seier da han vant over Yifan Hou. Det er dermed klart at armeneren med 5 av 6 poeng tar seieren i superturneringen én runde før slutt. 

Carlsen er med sine fem remiser og éne seier halvannet poeng bak på 3,5 poeng.

En skikkelig opptur for Aronian, som går til topps i en turnering for første gang siden 2015. Den tidligere verdenstoeren har slitt mye, og falt en periode uten av listen over verdens 10 beste spillere.

Carlsen klarte aldri å sette Naiditsch på prøve i løpet av dagens møte, men den Latvia-fødte tyskeren som har flyttet til Aserbadsjan spilte godt og presist og klarte dessuten å legge press på nordmannen.

– Det er et fint valg av Magnus. Det virker som den Magnus vi kjenner. Super-presist, kommenterte Peter Leko på arrangørens sending, da Carlsen fant manøveren 24…Se5!

HÅRFIN? Magnus Carlsen under møtet med Arkadij Naiditsch. Foto: Georgios Souleidis

HÅRFIN? Magnus Carlsen under møtet med Arkadij Naiditsch. Foto: Georgios Souleidis

Carlsen garantert ratingtap

For Carlsen har Grenke Chess Classic vært en skuffelse med fem remiser og bare én seier på seks partier. Verdensmesteren har muligheten til å redde litt av stumpene i møtet med Maxime Vachier-Lagrave lørdag, men det er klart at han uansett vil gå på et ratingtap.

26-åringens eneste seier i Tyskland kom mot Georg Meier torsdag etter at tyskeren endte opp i en katastrofal stilling fra åpningen.

Tidligere har han spilt remiser mot Fabiano Caruana, Yifan Hou, Levon Aronian og Mathias Bluebaum.

Resultater 6. runde Grenke Chess Classic 2017
Naiditsch – Carlsen 1/2-1/2
Vachier-Lagrave – Meier 1/2-1/2
Aronian – Yifan 1-0
Bluebaum – Caruana 1/2-1/2
Grenke Chess Classic 2017
Lørdag 15. april 1. runde: Bluebaum – Carlsen 1/2-1/2
Søndag 16. april: 2. runde: Carlsen – Aronian 1/2-1/2
Mandag 17. april: 3. runde: Yifan – Carlsen 1/2-1/2
Onsdag 19. april: 4. runde: Carlsen – Caruana 1/2-1/2
Torsdag 20. april: 5. runde: Meier – Carlsen 0-1
Fredag 21. april: 6. runde: Naiditsch – Carlsen 1/2-1/2
Lørdag 22. april: 7. runde: Carlsen – Vachier-Lagrave
Matt & Patt om Grenke Chess Classic:
SE OGSÅ:
(Besøkt 1 110 ganger, 1 besøk i dag)