Carlsen måtte svare for ny hårfrisyre i Tyskland

HÅRFIN? Magnus Carlsen under møtet med Arkadij Naiditsch. Foto: Georgios SouleidisHÅRFIN? Magnus Carlsen under møtet med Arkadij Naiditsch. Foto: Georgios Souleidis

– Hvis Magnus hadde vært 100 meter-løper, og hadde krysset mållinjen med håret først, ville det da ha vært tellende?

av Tarjei J. Svensen

Ting har ikke gått helt Magnus Carlsens vei under Grenke Chess Classic i Tyskland. Selv om 26-åringen er ubeseiret, har det blitt med den ene seieren over Georg Meier i 5. runde. Én runde er det klart at Levon Aronian allerede har vunnet turneringen.

Det er imidlertid ikke bare sjakkpartiene det snakkes om blant fansen på sosiale medier. Til første runde dukket han opp med briller for første gang. Det gikk ikke ubemerket hen på nettet.

Verdensmesteren måtte svare på spørsmål om brillene.

– Jeg tok en test nylig. Jeg har alltid vært litt nærsynt, så har jeg blitt fortalt at jeg kan velge om jeg vil bruke briller. Men så har jeg hatt en del hodepiner nylig, så da tok jeg en ny test og alt viste seg å være galt. Da hadde jeg ikke noe valg lenger, forklarte Carlsen.

Manager Espen Agdestein kommenterte også likheten med norgestoer Jon Ludvig Hammer

– Det er litt morsomt. De har jo gått i samme klasse. Magnus har også fått lengre hår og litt krøller, så det er kanskje derfor folk mener han ligner på Hammer, sa Agdestein til Aftenposten.

– Vannet fucker virkelig opp håret ditt

HÅRFIN: Magnus Carlsen i møtet med Arkadij Naiditsch i Grenke Chess Classic. Foto: Georgios Souleidis

HÅRFIN: Magnus Carlsen i møtet med Arkadij Naiditsch i Grenke Chess Classic. Foto: Georgios Souleidis

Under dagens sjette runde mot Arkadij Naiditsch, måtte sjakkstjernen nok en gang tåle spørsmål om utseendet. Denne gangen var det ikke brillene, men den noe rufsete hårfrisyren som fikk mange til å reagere.

Hadde den norske sjakkstjernen forsovet seg? Var det et psykologisk triks for å overrumple Naiditsch? Eller var det en bevisst stilendring? Spekulasjonene var mange, ikke minst fra Jan Gustafsson på arrangørens sending.

– Hvis Magnus hadde vært 100 meter-løper, og hadde krysset mållinjen med håret først, ville det da ha vært tellende, spurte den tyske stormesteren, som jobbet for Carlsen under VM-matchen mot Sergey Karjakin.

Gustafsson vitset med at at det kunne være et planlagt psykologisk våpen for å sette Naiditsch ut av spill, og fortsatte med stadige stikk på direkten.

– Beklager, jeg er for opptatt med å se på håret til Magnus til at jeg kan høre hva du sier, spøkte Gustafsson til med-kommentator Peter Leko.

Nordmannen selv hadde en forklaring på den dårlige hår-dagen.

– Jeg var på spa i går. Vannet fucker virkelig opp håret ditt, svarer den hårfine nordmannen.

Og legger til:

– Jeg oppdaget nå at problemet med å ha så mye hår, er at det ser latterlig ut hvis man ikke gjør noe. Men jeg har en plan!

– Så det har ikke noe med at du prøver å ligne mindre på Jon Ludvig Hammer? spør Gustafsson.

– Nei, Hammer har sine krøllete dager!

Så gjenstår det å se om Carlsens nye kjæreste godkjenner den nye stilen.

(Besøkt 2 764 ganger, 1 besøk i dag)