Carlsen med fire strake remiser: – Han har ikke funnet sin beste form

RIVALER: Magnus Carlsen og Fabiano Caruana i Grenke Chess Classic. Foto: Georgios SouleidisRIVALER: Magnus Carlsen og Fabiano Caruana i Grenke Chess Classic. Foto: Georgios Souleidis

(Magnus Carlsen – Fabiano Caruana 1/2-1/2): Verdensmesteren er fortsatt uten seier etter fire runder i Tyskland.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen (26) gjorde et forsøk på å skape komplikasjoner, men klarte aldri å sette Fabiano Caruana (24) på prøve i dagens fjerde runde i Grenke Chess Classic.

Nordmannen vant en bonde fra verdenstreeren i midtspillet, men den var i praksis verdiløs da de to endte opp i et helt dødt ulikefarget løpersluttspill. Etter like under 2,5 timers spill og 40 trekk endte det med trekkgjentakelse og remis.

– Det var et ganske ordinært parti og Caruana fant et godt forsvar, sier Jan Gustafsson på Chess24.

– Det er mulig jeg overvurderte min egen stilling, sier Carlsen i analysen etterpå.

LES OGSÅ: Sjakkmamma: Derfor ble fjerde runde forsinket

Det var den fjerde strake remisen mellom de to rivalene i det som var et lite jubileum. De to har nå møttes 25 ganger siden første gang i 2010.

– Magnus ser ikke akkurat fornøyd ut med sin fjerde strake remis. Han må vinne et parti snart, sier Gustafsson da remisen er klar.

Carlsens står med det uten seier etter fire runder i superturneringen, som etter hviledagen tirsdag forflyttet seg fra Karlsruhe til Baden-Baden. De tre første partiene har alle endt med remis for 26-åringen.

– Han har ikke funnet sin beste form enda, mener Rustam Kasimdzhanov, Caruanas sekundant, som kommenterte sammen med Gustafsson og Peter Leko.

FORBEREDELSEr: Magnus Carlsen før partiet mot Fabiano Caruana. Foto: Georgios Souleidis

FORBEREDELSEr: Magnus Carlsen før partiet mot Fabiano Caruana. Foto: Georgios Souleidis

Verdensmesteren har ikke fått det til i Tyskland og er fortsatt uten seier. Det er Yifan Hou som sensasjonelt leder før fjerde runde. Carlsen slapp med et nødskrik unna med remis mot verdens beste kvinnelige spiller mandag.

– Det er helt utrolig, utbrøt kommentator Lawrence Trent da remisen ble klar etter en slagveksling.

I første runde presset Carlsen hjemmehåpet Matthias Bluebaum (19), men den unge tyskeren holdt unna tross kraftig tidsnød. Den store skuffelsen var andre runde mot Levon Aronian, der verdensmesteren fikk en vunnet stilling uten å finne det avgjørende kølleslaget.

Det er nettopp Yifan Hou som sensasjonelt leder med 2,5 poeng etter tre runder. 23-åringen har overrasket stort, kanskje først og fremst med seieren over Caruana i andre runde.

Det spilles kun sju runder i Grenke Chess Classic, Carlsens første turnering siden han endte på andreplass i Tata Steel Chess i Wijk aan Zee i starten av februar. 26-åringen vant denne turneringen sist den ble arrangert i 2015.

Nå må verdensmesteren få opp dampen dersom han ikke skal unngå å gå enda en turnering uten seier. To av de tre siste partiene må han også spille med svarte brikker.

– Han har spilt fire remiser, men med Magnus vet man aldri. Han kan vinne det neste partiet, før han også vinner de siste to. Det er fortsatt ganske jevnt, påpeker Leko.

Levon Aronian har tatt over ledelsen etter at han vant partiet over Matthias Bluebaum. Yifan Hou rotet bort et remissluttspill til tap mot Maxime Vachier-Lagrave.

– Med Magnus bare ett poeng bak, kan man aldri avskrive ham, sier Gustafsson.

Torsdag spiller han mot Georg Meier, mens han fredag også skal spille svart mot Arkadij Naiditsch. Lørdag avgjøres alt med hvit mot Maxime Vachier-Lagrave.

Resultater 4. runde Grenke Chess Classic 2017
Naiditsch – Meier 1/2-1/2
Carlsen – Caruana 1/2-1/2
Vachier-Lagrave – Hou 1-0
Bluebaum – Aronian 0-1
Grenke Chess Classic 2017
Lørdag 15. april 1. runde: Bluebaum – Carlsen 1/2-1/2
Søndag 16. april: 2. runde: Carlsen – Aronian 1/2-1/2
Mandag 17. april: 3. runde: Yifan – Carlsen 1/2-1/2
Onsdag 19. april: 4. runde: Carlsen – Caruana 1/2-1/2
Torsdag 20. april: 5. runde: Meier – Carlsen
Fredag 21. april: 6. runde: Naiditsch – Carlsen
Lørdag 22. april: 7. runde: Carlsen – Vachier-Lagrave
Matt & Patt om Grenke Chess Classic:
SE OGSÅ:
(Besøkt 1 745 ganger, 1 besøk i dag)