Lahlum: – Den mest oppsiktsvekkende og vellykkede Fagernes-turneringen i min tid

Hans Olav Lahlum Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noHans Olav Lahlum Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Nå kommer turneringssjefen med en lovnad for neste år. Med et lite forbehold.

av Tarjei J. Svensen

– Jeg er innstilt på å lage sjakkfestival neste år også!

Det lover turneringssjef Hans Olav Lahlum overfor Matt & Patt etter stor sjakklig sukesss under TV 2 Fagernes International i påskeuken. Det er femte påske på rad at den folkekjære krimforfatteren arrangerer sjakkfestival på Thon Hotell Fagernes.

To stormesternapp til Nihal Sarin og Benjamin Arvola Notkevich, samt ett napp i IM-tittelen ved Sebastian Mihajlov (17), ble fasiten etter åtte dager med påskesjakk.

I tillegg er det verdt å nevne Espen Lie som hadde stor sukess med en klar seier med 7 poeng i IM-gruppen. Med en ratingprestasjon på 2557 tjener porsgrunningen 13 ratingpoeng og klatrer opp mot 2500-grensen.

– Resultatmessig var det den mest vellykkede og oppsiktsvekkende Fagernes-turneringen i hvert fall i min tid. En ny norsk IM og to GM-napp er veldig spesielt, sier Lahlum.

Turneringsgeneralen er godt fornøyd med at 106 deltakere fra totalt 16 nasjoner stilte i de tre hovedturneringene. I tillegg var det én hurtig- og en lynsjakkturnering med totalt 82 spillere.

TURNERINGSSJEF: Hans Olav Lahlum under premieutdelingen 1. påskedag. Foto: Tom Eriksen

TURNERINGSSJEF: Hans Olav Lahlum under premieutdelingen 1. påskedag. Foto: Tom Eriksen

– Jeg synes det var veldig vellykket. Jeg hadde en liten, men god stab med meg, sier Lahlum.

Henrik Sjøl og Tom Eriksen var turneringsledere. De fikk dessuten hjelp av blant andre Øyvind Bentsen, som sto for prikkfri liveoverføring av 30 partier hver eneste dag.

Selv skrev Lahlum fyldige rapporter til samtlige runder i de tre gruppene.

Nå lover den folkekjære forfatteren, turneringssjefen, kommentatoren en ny påskesjakkfestivalen, men tar et lite forbehold.

– Det er en viss fare for at jeg er på Stortinget neste år, men jeg synes ikke det skal gjøre at sjakkspillerne lar være å stemme på meg. Så det blir etter alt å dømme et Fagernes-arrangement neste år også, sier Lahlum, som stiller til valg for Oppland SV i høst.

MATT & PATT OM FAGERNES:
SE OGSÅ:
(Besøkt 2 160 ganger, 1 besøk i dag)