Lasse Østebø Løvik (24) blir Norges 30. internasjonale mester: – En drøm

Lasse Østebø Løvik. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.noLasse Østebø Løvik. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Stavanger-spilleren tok en lang pause etter en skikkelig nedtur i 2009. Åtte år etter, har 24-åringen klart alle kravene til IM-tittelen.

av Tarjei J. Svensen

Om man kunne ha satt penger på hvem som ville bli Norges neste internasjonale mester, ville neppe Lasse Østebø Løvik (24) vært blant de første navnene på listen.

Nå er det imidlertid klart at Løvik vil kunne smykke seg med tittelen IM foran navnet sitt om kort tid. Løvik blir Norges 30. internasjonale mester, den 46. totalt som oppnår tittelen. Han blir den andre IM-en fra Rogaland etter Erik Fossan, som fikk tittelen i 1997.

24-åringen sikret seg søndag det tredje og siste nappet i det islandske lagmesterskapet, som i likhet med den norske Eliteserien ble avsluttet med de tre siste rundene denne helgen. Ifølge uoffisielle beregninger, gjør resultatet at Løvik akkurat vil nå ratingkravet på 2400.

Lasse Løviks resultater på Island.

Lasse Løviks resultater på Island.

– Det er ganske herlig. Det har vært en drøm lenge å kunne fullføre IM-tittelen. Nå slipper jeg endelig å betale startavgift i norske Grand Prix-turneringer, sier Løvik spøkefullt til Matt & Patt.

Løvik ble hentet inn som forsterkning for Skákdeild KR av den Sandnes-bosatte islendingen Hrannar Baldursson. 24-åringen må sies å ha gjort sine saker bra ved å ta 6,5 poeng og gå gjennom de ni partiene uten å tape en eneste gang.

SE OGSÅ: Lasse Løviks resultater på Island

Klubben sikret også plassen i den islandske toppserien med et nødskrik. Et halvt individuelt poeng var det som gjorde at klubben holdt seg over streken. Løvik bidro sterkt med seier i sitt parti, selv om nappet allerede var sikret før siste runde.

– Jeg håper de er fornøyd med innsatsen min. Vi greide mirakuløst å spille 4-4 mot laget som vant, sier Løvik.

– En god overraskelse

Lasse Løvik under Eliteserien for Stavanger i fjor. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Lasse Løvik under Eliteserien for Stavanger i fjor. Foto: Rolf Haug/mattogpatt.no

Det er nesten åtte år siden Stavanger-spilleren tok sine to første napp. Først i Landsturneringen i Bergen i 2009, så i en IM-turnering på Mallorca samme året. Løvik var regnet som en av landets mest lovende juniorer, men fikk en liten knekk og var nær ved å legge brikkene på hylla etter en svak innsats under VM for juniorer samme år.

Etter en mindre aktiv periode, har 24-åringen nå fått motivasjonen tilbake. Nappet kommer som en overraskelse på ham selv.

– Jeg har jo strengt tatt ikke spilt sjakk seriøst de siste fire-fem årene, men har prestert på 2400-nivå i de fleste turneringene likevel. Men det var selvfølgelig en god overraskelse. Jeg hadde forventet at det skulle ta lengre tid siden jeg maks har spilt to-tre turneringer i året, sier Løvik, og legger til:

– Jeg synes det er veldig gøy å spille, så det er null problem å finne motivasjon til spilling igjen, sier Løvik.

– Har du jobbet mye eller har fremgangen kommet av seg selv?

– Jeg tror det har hjulpet å ha blitt eldre. Jeg pleide å være veldig ustabil, men virker som sjakken har modnet litt med årene. Jeg jobber lite strukturert, men det blir jo en del. Men det er mest for gøy og det blir masse online lyn- og bullet-sjakk, sier Løvik.

I sommer er planen å stille i Landsturneringen på hjemmebane i Stavanger.

Løvik anser angrepspartiet fra sjuende runde for å være hans beste.

SE OGSÅ: Endelige resultatlister på Island

Det var Skákfélagið Huginn, med blant andre stormestrene Gawain Jones, Helgi Olafsson, Hjorvar Gretarsson og Throstur Thorhalsson som gikk til topps i den islandske serien med 52 poeng. Taflfélag Reykjavíkur tok andreplassen med 51 poeng, mens Fjölnir endte på tredjeplass med 38,5 poeng.

Løviks Skákdeild KR tok åttendeplass blant de ti lagene med 29 poeng.

(Besøkt 2 873 ganger, 1 besøk i dag)

2 kommentarer på "Lasse Østebø Løvik (24) blir Norges 30. internasjonale mester: – En drøm"

  1. Adalsteinn Thorarensen | 5. mars 2017 på 23:18 |

    «Det var Huginn, med blant andre stormestrene Gawain Jones, Helgi Olafsson, Hjorvar Gretarsson og Throstur Thorhalsson som gikk til topps i den islandske serien med 52 poeng. Reykjavikur tok andreplassen med 51 poeng, mens Fjölnis endte på tredjeplass med 38,5 poeng.» sier i teksten. Egentlig er Reykjavikur nokså meningslöst. Jeg er ikke spesialist i lingvistik, men tror det er genitiv. Klubben heter forresten Taflfélag Reykjavíkur eller TR, Islands store tradisjonelle sjakklubb.

    KR, laget som Lövik spilte for er også en stor klubb, men ikke særlig i sjakk. De har en stor fotballavdeling og basketball o.s.v. KR står for Knattspyrnufélag Reykjavikur, altså Reykjaviks fotballforening. Fjölnis er også genitiv, men klubben heter Fjölnir og er også en stor (og ung) sportsklubb í bydelen Grafarvogur í Reykjavík.

Stengt for kommentarer.