Magnus Carlsen spiller superturnering i april

Kanskje blir det flere gledescener med Magnus Carlsen i Tyskland i april? Foto: Yerazik KhachatourianKanskje blir det flere gledescener med Magnus Carlsen i Tyskland i april? Foto: Yerazik Khachatourian

Verdensmesteren møter Fabiano Caruana, Maxime Vachier-Lagrave og Levon Aronian før Norway Chess.

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen skal delta i Grenke Chess Classic i Baden-Baden/Karlsruhe 15. – 22. april. Det avslører arrangøren på Twitter i dag.

Superturneringen arrangeres annet hvert år og Carlsen vant sist den ble avholdt i 2015. Carlsen er nok en gang soleklar favoritt til å gå til topps, men det ventes tøff motstand fra verdenstreer Fabiano Caruana, femmer Maxime Vachier-Lagrave og Levon Aronian.

En annen vanskelig motstander, blir tysk-latviske Arkadij Naiditsch (representerer nå Aserbadsjan). Det var nettopp ham Carlsen avgjorde mot i et nervepirrende omspill som varte til over midnatt i 2015. 31-åringen har imidlertid vunnet de to siste oppgjørene mot verdensmesteren med klassisk betenkningstid, så trolig er det en hevnlysten Carlsen som setter seg ved brettet i Tyskland.

Verdens sterkeste kvinnelige spiller Yifan Hou fra Kina, samt de tyske heltene Mathias Bluebaum og Georg Meier, kompletterer det lille feltet som spiller sju runder over åtte dager. De endelige detaljene i turneringen er ikke kjent, men offentliggjøres i løpet av få dager på den offisielle nettsiden for turneringen.

Grenke Chess Classic blir trolig den siste turneringen Magnus Carlsen spiller i før Norway Chess 5. – 17. juni. Matt & Patt har tidligere skrevet at 26-åringen dropper VM for lag, men stiller i årets Grand Chess Tour.

Shamkir Chess (Gashimov Memorial) i Aserbadsjan er også en aktuell turnering i løpet av våren, men her er foreløpig ingenting avklart.

Magnus Carlsens bekreftede turneringsplan 2017:
15. – 22. april: Grenke Chess Classic, Baden-Baden/Karlsruhe
5. – 17. juni: Norway Chess, Stavanger
21. – 25. juni: Paris Grand Chess Tour (Lyn- og hurtigsjakk)
28. juni – 2, juli: Your Next Move, Leuven Belgia (Lyn- og hurtigsjakk)
31. juli – 12. august: Sinquefield Cup, St. Louis USA
29. november – 12. desember: London Chess Classic

(Besøkt 2 812 ganger, 1 besøk i dag)