Tari åpnet Moskva-turnering med maraton-seier over 11-åring

Aryan Tari, her etter en seier i Wijk aan Zee. Foto: Maria EmelianovaAryan Tari, her etter en seier i Wijk aan Zee. Foto: Maria Emelianova

Nærmer seg 2600.

av Tarjei J. Svensen

Aryan Tari (17) har fått en god start på den store, åpne turneringen Aeroflot Open i Moskva i dag.  Norges yngste stormester slo det indiske supertalentet R. Praggnanandhaa (11) med hvit i det som var et av rundens lengste partier.

Oppgjøret var ikke blant de 40 som ble overført direkte av arrangøren, men ifølge Chess24 presset Tari lenge med bonde over og fikk ballen i mål først etter nær seks timers spill.

17-åringen tjener med det tre ratingpoeng og er nå uoffisielt på 2599. Tari kan bli den fjerde som bryter den magiske 2600-grensen i norsk sjakkhistorie etter Magnus Carlsen, Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein.

Tari får også i andre runde hvit og skal da spille mot Evgeny Najer (2659). 17-åringen har aldri før møtt den russiske eks-europamesteren.

SE OGSÅ: Resultater og oppsett Aeroflot Open

Aeroflot Open arrangeres på Russlands største hotell Cosmos og spilles frem til 3. mars. Det er en av verdens sterkeste åpne turneringer med 73 stormestere og 21 internasjonale mestere på startstreken. Tari er rangert som nummer 43 i feltet med 98 deltakere.

– Jeg tenker bare på å gi mitt beste. Jeg gleder meg til å spille igjen og føler meg klar. Det blir gøy å komme i gang, sa Tari til Matt & Patt.

I Aeroflot Open kjemper spillerne om en total premiepott på over en halv million kroner, mens 160.000 kroner går til vinneren. Rosinen i pølsa er imidlertid en invitasjon til superturneringen i Dortmund i sommer.

Det spilles ni runder som starter kl 13 norsk tid og kan følges direkte via Chess24.

(Besøkt 1 832 ganger, 1 besøk i dag)